Skip to content Skip to footer
Brief info

f. 1995

Anna Bruun Kristiansen er en dansk tekstildesigner og væver, som bor og arbejder i København. Hun er uddannet tekstildesigner fra Designskolen Kolding (2021).

Hendes arbejde centrerer sig omkring vævning og tekstiler i en rumlig kontekst. Hun er drevet af en interesse for at udforske vævens muligheder og at udvide rammerne for, hvad man kan med væven.

Bruun Kristiansen undersøger, hvordan tekstiler kan gøre rum transformerbare og give en fleksibilitet til arkitekturen; I det simple greb at kunne trække et gardin til og fra skabes en interaktion imellem bruger og rum, som kan give brugeren magt/ejerskab over rummet. Bruun Kristensen er optaget af transparens, farver i lag og voluminøse konstruktioner, samt hvordan de i samspil med lys, rum og bevægelse kan skabe et dynamisk udtryk og en sanselig oplevelse.

Bruun Kristiansen udfordrer det i høj grad industrialiserede håndværk ved at insistere på håndens arbejde og den magt og frihed, der ligger i at mestre et håndværk. Hun ønsker med sin praksis at udfordre vores forhold til de tidskrævende processer og er interesseret i, hvordan det tidslige aspekt i udformningen og skabelsen af et værk ofte hænger sammen med levetid og kvalitet.

Projekter af

Tekstildesigner Anna Bruun Kristiansen undersøger i væveværkstedet, hvilke rumlige former, der ligger gemt i væven.