Skip to content Skip to footer
Næste ansøgningsfrist: 6. maj 2024 kl. 24:00

Wai & Lanzavecchia – vindere af Time to design 2009

Hunn Wai og Francesca Lanzavecchia er fra henholdsvis Singapore og Italien. Begge er uddannede fra Design Academy Eindhoven. Her ses de ved et af Hunn Wais tidligere designprojekter Corian PING PONG table.

Fra Asien og Sydeuropa til Danmark: Vinderne af Time to design 2009 eksperimenterer med nye tilgange til interiørdesign

Den 28. august overrakte Kulturminister Carina Christensen Time to design – new talent award 2009 på Statens Værksteder. Ud af bunken med ansøgere fra flere end 35 forskellige lande fra hele verden havde juryen udvalgt to unge talentfulde designere – Hunn Wai og Francesca Lanzavecchia – som vindere af talentprisen. Med nationale baggrunde fra henholdsvis Singapore og Italien mødes de to nu i Skandinavien for at give sig i kast med en krævende opgave: deres vinderprojekt “SPAZIALE SERIES: New expressions of skin and structure”.

Kulturminister Carina Christensen siger om Time to design

“Time to design er mere end selve prisen på 50.000 kr. – det er også en enestående mulighed for designere fra hele verden til at komme til Danmark og benytte Statens Værksteder for Kunst og Håndværks fantastiske faciliteter i nye designprojekter. Dermed bidrager Time to design til at understrege Danmarks position som en designnation, der når ud over egne grænser. Det bliver spændende at følge både dette års vinderprojekt og prisens fremtidige udvikling.”

Vinderprojektet

Wai & Lanzavecchias projekt er baseret på nøgleordene’Voids, skin and structure’, eller hulrum, hud og struktur. Deres vision er at lade inspiration fra mode, arkitektur og menneskelig adfærd smelte sammen til en ny form for bæredygtige interiørprodukter, som vil sætte spørgsmålstegn ved vores opfattelse af ritualer i forbindelse med opbevaring af ejendele.

Designerduoen vil arbejde med fleksibilitet og påvirkelighed i forskellige typer materialer. Det essentielle er de potentielle forandringer, og deres virkemidler er mystikken ved det tilhyllede, der kalder på fantasien om, hvad der gemmer sig bag. Ved at tilføje dette koncept til en serie produkter vil de lade nye muligheder og perspektiver vokse frem i forhold til møblers funktion, æstetik, interaktion og mening.

Wai & Lanzavecchia indledte deres samarbejde på Design Academy Eindhoven, hvor de begge har taget en IM Master (Interior /

Industrial / Identity Design) under ledelse af Gijs Bakker, medstifter af Droog Design.

Uddrag af juryens begrundelse

”Wai & Lanzavecchia er blevet udpeget som vindere af Time to design – new talent award 2009, fordi deres projekt og deres faglighed viser, at designprojektet for dem er en ekspedition, der kræver, at man kan samle nogle vigtige discipliner i den universelle faglighed, som kendetegner dygtige designere. Wai & Lanzavecchia er på en og samme tid forskere, ingeniører, håndværkere og formgivere. De har nemlig brug for at være det hele, for at ‘omvejen’ til det gode designprojekt også bliver besværet værd.”

Time to design juryen bestod i 2009 af de tre fagdommere, designerne Thomas Bentzen, Mathilde Aggebo og Dorte Østergaard Jakobsen, foruden repræsentanterne fra samarbejdspartnerne; Frederik Hardvendel, direktør for Statens Værksteder for Kunst og Håndværk, Poul Madsen, CEO, Normann Copenhagen og Ida Marie Nissen, arkitekt/grafiker og medstifter af Link UP – Unge arkitekter og designeres netværk.

Unik platform for designtalentet

Time to design blev uddelt for første gang i 2008 og er en international designpris rettet mod designere i begyndelsen af deres karriere. Prisen er indstiftet ud fra ideen om at skabe en unik platform for et ungt talent inden for designbranchen – en platform, der kan bidrage til den enkeltes videre professionelle karriere.

Prisen inkluderer et tre måneders arbejdsophold på Statens Værksteder, 50.000 kr., der er doneret af Kulturministeriet, samt en 14 dages udstillingsperiode i Normann Copenhagens Flagship Store. I år vil vinderne desuden få tilbudt et karriererådgivningsforløb ved firmaet Missing Ink.

—-

Læs mere om prisen og hent pressefotos på www.timetodesign.eu

Yderligere information

For yderligere oplysninger, kontakt direktør Frederik Hardvendel eller kommunikationsmedarbejder Ida Sofie Minke Anderson på Statens Værksteder for Kunst og Håndværk. Tlf. 32 96 05 10 / 20 62 15 45 eller e-mail timetodesign@svkh.dk