Skip to content Skip to footer
Næste ansøgningsfrist: 5. august 2024 kl. 24:00

Sidste års vinder af Time to design, Siren Elise Wilhelmsen, vandt med sit projekt Developing time – time developing.

Et nyt talent får chancen!

Time to design – new talent award er en designpris rettet mod unge designtalenter, som befinder sig i starten af deres karriere. Prisen inkluderer et tre måneders arbejdsophold på Statens Værksteder for Kunst, 50.000 kr. sponsoreret af Træets Arbejdsgivere til materialeomkostninger, individuel karriererådgivning fra OeO samt en 14 dages udstillingsperiode i Normann Copenhagens Flagship Store.

Ansøgningsfrist
Ansøgningsfristen for dette års pris er d. 12. juni via ansøgningsskema på www.timetodesign.eu

Vinderen bliver offentliggjort i slutningen af august ved et pressearrangement, og arbejdsopholdet på Statens Værksteder for Kunst er fra september til november 2011. Udstillingen hos Normann Copenhagen løber fra d. 24. november til d. 8. december 2011.
Jury 2011
Dette års gæstemedlemmer i juryen er den islandske leder af Iceland Design Centre Halla Helgadóttir, den danske designer og arkitekt Nicolai de Gier og den danske arkitekt Kjeld Vindum.

Juryen består derudover af repræsentanter fra partnere og sponsorer bag prisen: Frederik Hardvendel, direktør på Statens Værksteder for Kunst, Poul Madsen, direktør og stifter af Normann Copenhagen, Jesper Pagh, designer og del af Dansk Dynamit, Hans Jørgen Bruno Hansen, adm. direktør i Bruno Hansen Snedkerier og formand for TA’s designudvalg samt Thomas Lykke, designdirektør i OeO.

 

Om at vinde prisen
Vinderen af prisen i 2010 var den norske designer Siren Elise Wilhelmsen. Hun vandt med projektet Developing Time – Time Developing, som gav tiden form i en familie af strikkende ure.

Siren Elise Wilhelmsen om at vinde prisen: “For mig som ung designer er det vigtigt at møde verden med mit arbejde, at komme ud i felten, få reaktioner og teste både mig selv og mine produkter. For mig har Time to Design været mere end blot tid til at udvikle dette ene projekt. Det har været en stor motivationsfaktor til at tænke ud over strikkeuret og begynde at planlægge fremtiden.”
Projektet har været præsenteret sammen med helt nye designs ved designugen i Milano 2011 og på 100% Norway i London 2010.
Unik platform for spirende talenter
Time to design – new talent award blev indstiftet i 2008. Det er et nyt og utraditionelt samarbejde mellem Statens Værksteder for Kunst, Normann Copenhagen, Dansk Dynamit, OeO og Træets Arbejdsgivere. Formålet har været at skabe en unik platform for unge designtalenter igennem et samarbejde mellem det offentlige og det private – en platform der kan bidrage til den enkeltes videre professionelle karriere.

 

Yderligere information
Læs mere på www.timetodesign.eu eller kontakt:
Frederik Hardvendel, direktør eller Ida Sofie Minke Anderson, kommunikationsmedarbejder, Statens Værksteder for Kunst
Telefon 32 96 05 10 el. 20 62 15 45, timetodesign@svfk.dk

Samarbejdspartnere

 

Sponsor