Skip to content Skip to footer

Se hvordan møbelsnedker, Rasmus Fenhann, producerer lamper og borde på CNC-fræser.

Er du kunsthåndværker, designer eller billedkunstner, og har du længe gået med et ønske om at tegne 3D modeller på din computer, som ved et klik på en maskine kan materialisere sig til virkeligheden? Så skal du søge ind på SVKs træværksted.

Af Rebekka Lewin
8. april 2015

Rasmus Fenhann har, ved brug af tegneprogrammet Rhino og SVKs 3 axis Fulltek CNC, designet og produceret lamper og borde til en udstilling hos Galerie Maria Wettergren i foråret 2015.

Det er nogle meget komplicerede ting, jeg laver. Ikke komplicerede kun for at være komplicerede, men også for at opnå et bestemt udtryk – et udtryk, der vidner om møbelsnedkeri, og hvor der er gjort noget ud af detaljen” fortæller Rasmus Fenhann.

Den primære fordel ved CNC-fræseren er, i forhold til de andre metoder, som Rasmus har afprøvet, dens præcision. Præcision er vigtig, når komplekse former, vinkler, linjer og afstande skal passe sammen. Det kræver en meget præcis CNC-maskine med et godt vakuumbord for at udfræse så nøjagtige polygoner, som Rasmus har brug for. I forhold til andre teknikker har CNC-fræseren også den fordel, at man kan skalere sine former op og ned, som man vil. Det giver en stor fleksibilitet og mulighed for at udføre modeller i flere størrelser ud fra de samme tegninger.

Se filmen om Rasmus’ arbejde på CNC-maskinen

> Læs mere om Rasmus’ arbejde på SVK