Skip to content Skip to footer
Næste ansøgningsfrist: 5. august 2024 kl. 24:00

Arbejdsprocesser i levende billeder

På Statens Værksteder arbejder væver Puk Lippmann på en række tæpper til kunstnerboligen Klitgården i Skagen – den tidligere kongebolig. Himmel og hav og de særlige farver, disse elementer tilfører huset, har givet inspiration til tæppernes nuancer og sammensætning.

Keramiske skulpturer i store formater og vævede tæpper til Klitgården i Skagen. Se filmene om to af de projekter, Statens Værksteder lægger rum og faciliteter til.

I hele januar måned har journalist Anette Olsen bevæget sig rundt i atelierer og værksteder på Gammel Dok og filmet de forskellige arbejdsprocesser. Det er blevet til to små film om henholdvis keramikeren Asger Kristensen og væveren Puk Lippmann, som i denne periode begge har arbejdet på store værker. I ord og billeder fortæller de to kunstnere om deres inspiration, arbejdsproces og dagligdag på værkstederne.

Filmene er både en mulighed for et indblik i de mange overvejelser og tekniske udfordringer, der ligger bag deres respektive projekter, og samtidig leverer de et godt indblik i de faciliteter, lerværkstedet og væveværkstedet byder på i forhold til at løse krævende projekter.

—-

> Se filmen om Puk Lippmann

> Se filmen om Asger Kristensen

> Læs portrættet af Asger Kristensen i serien Værker på vej