Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Næste ansøgningsfrist: 5. august 2024 kl. 24:00

På SVFK kan du som professionelt udøvende kunstner, designer, kunsthåndværker eller konservator arbejde i store formater eller med særligt krævende opgaver, som dit eget værksted og udstyr ikke tillader. Der er plads til at arbejde på flere store lærreder, installationer eller skulpturer ad gangen. Der er næppe andre steder i landet, man kan arbejde med så store tekstiltryk, vævearbejder, mørkekammerarbejder og lerarbejder, som her.

Læs mere

Studerende tages ikke i betragtning til et ophold, da de kunstneriske uddannelser forventes at bidrage med de fornødne faciliteter. Vores værkstedsledere og konsulenter er faguddannede kunstnere og håndværkere, som har arbejdet med kunst, kunsthåndværk og designopgaver i mange år.

Formalia
Du kan søge om ophold fire gange om året. Ligger dit projekt mere end et år ud i fremtiden, bedes du ansøge ved en senere ansøgningsrunde.
Orienter dig i vores formalia for ansøgninger, inden du søger. Hvis ansøgningen ikke indeholder de rigtige dele, kan du risikere, at udvalgene ser bort fra den. Se formalia og hent ansøgningsskema ved at klikke på den røde knap ’Ansøgning’ til højre eller her.
Har du – efter at have gennemlæst hjemmesiden – spørgsmål til ansøgningsproceduren, så kontakt os gerne på info@svfk.dk eller på telefon 32 96 05 10. Kontoret er åbent mandag til fredag fra 9 til 15.

Arbejdsro i atelieret
Værkstederne er et fredfyldt alternativ til den sædvanlige plads i et tegnestue- eller atelierfællesskab, og du kan komme og gå i værkstedet døgnet rundt. Hvis du har fået tildelt et atelier, har ingen andre brugere adgang til lokalet i den periode.
Når du arbejder på SVFK, vil du møde kollegaer på tværs af medier og brancher. Vi arrangerer artist talks, og der er mulighed for at spise frokost sammen og ikke mindst slutte ugen af med kaffe og kage fredag eftermiddag.

Udførelsen af projektet er i dine hænder
Vores værkstedsledere og konsulenter er faguddannede kunstnere og håndværkere. Som bruger kan du trække på deres viden og få sparring. På træ- og metalværkstederne er der fuldtidspersonale, mens der på de øvrige værksteder er tilknyttet konsulenter. Selve udførelsen af værkerne skal du selv klare. 

Du skal selv indkøbe materialer til dit projekt – men vi rådgiver gerne
Du skal selv sørge for alle materialer til dit projekt, men vores værkstedsledere og konsulenter giver gerne råd om materialekøb eller hjælper med at finde en forhandler.