Skip to content Skip to footer
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Udvalgt og udstillet – design og kunsthåndværk på galleri

maj 30, 2018 0:00 - 23:59

Gratis

Design talk
Statens Værksteder for Kunst, plan 4
Onsdag d. 30. maj kl. 16:30

Mød tre ildsjæle, der til daglig arbejder med at kuratere, udstille og formidle design og kunsthåndværk.

I forbindelse med Danish Design Festival stiller vi skarpt på design/kunsthåndværk-galleristens valg og vilkår med spørgsmål som: Hvilke kriterier må man sætte i kurateringen, når man skal udstille design og kunsthåndværk? Hvordan skal man forholde sig til design, der ikke er ment til seriel produktion? Hvordan passer man som gallerist ind i messesammenhæng, når man krydser de traditionelle grænser og kategoriseringer? Hvilken indflydelse har disse ”cross overs” i forhold til at opdyrke talentmasse? Og hvordan med prissætning og salg?

Med spørgsmål som disse har vi sat arkitekt og indehaver af Studio Superobjekt, Tina Midtgaard, samt arkitekt og indehaver af Køppe Contemporary Objects, Bettina Køppe, i stævne med design- og kunsthåndværk kritiker, Charlotte Jul, som samtalepartner.

Arrangementet er gratis, men tilmelding nødvendig. Skriv til tilmelding@svfk.dk

Tina Midtgaard er uddannet arkitekt og har baggrund i mange års tværkulturel kommunikation inden for design, kunsthåndværk og kunst. Hun har designet og kurateret adskillige udstillinger nationalt og internationalt, været redaktør på flere udgivelser om dansk design, drevet galleri og underviser pt. i narrativ rumlighed. Hendes seneste udstilling i Rundetaarn, Ultimate Impact, fik seks hjerter af Politikens anmelder og fik besøg af 75.000 gæster.
http://bit.ly/2L1xElC

Bettina Køppe har arbejdet som udstillingsarkitekt, kurator, gallerist og formidler af kunsthåndværk i 20 år på bl.a. det hedengange galleri Nørby, siden som partner i galleriet Drud & Køppe og i 2016 som stifter af ’Køppe Contemporary Objects’. I alle årene har det konceptuelle kunsthåndværk med de kunstneriske overbygninger og referencer haft hendes store opmærksomhed.
www.contemporary-objects.com

Charlotte Jul har siden 2000 været selvstændig skribent, redaktør, censor, stylist og kurator med bred erfaring i feltet fra såvel akademiske som kommercielle opgaver. Hun har været redaktionel iværksætter på sitet items.nu – et digitalt showroom for kunsthåndværk og design. Sideløbende med en stilling som chefredaktør på online magasinet designETC har hun skrevet tekster for adskillige brands, kunstnere og institutioner og har blandt andet bidraget til bogen Dansk Design Nu, ligesom hun har kurateret en kollektion af kunsthåndværk til caféen og butikken på Enigma, museum for post, tele og kommunikation.
www.charlottejul.com

Design talks på Statens Værksteder for Kunst støttes af Statens Kunstfond

Detaljer

Dato:
maj 30, 2018
Tidspunkt:
0:00 - 23:59
Pris:
Gratis