Skip to content Skip to footer
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Talk: Kunst i udsatte boligområder

september 30, 2020 16:30 - 18:00

Flere kommuner rundt omkring i landet har fået øje på kunst og designs evne til at samle beboere på tværs af alder og kulturel baggrund. De har derfor inviteret udvalgte kunstnere og designere til at skabe projekter, der kan understøtte mangfoldighed, skabe nye møder og danne et kollektivt erfaringsgrundlag for beboere i udsatte boligområder.

På Statens Værksteder for Kunst inviterer vi til dialog og et glas vin med kunstnere og designere, der alle har medvirket i projekter i udsatte boligområder eller som på anden vis har erfaring med området via rådgivning og vejledning. Snakken vil lede til konkrete eksempler på, hvordan kunst- og designprocesser kan bruges som strategisk værktøj i en langsigtet byudvikling.

 

 

Med oplæg af:

  • Tekstildesigner Tina Ratzer om sit udsmykningsprojekt på Stengårdsvej i Esbjerg
  • Billedkunstner Karoline H Larsen om projektet Opdag din by – en kunststi i Værebro Park og Bagsværd
  • Billedkunstner Søren Taaning – ser på fænomenet mere overordnet og perspektiverer til lignende tiltag i udlandet

Arrangementet finder sted onsdag d. 30. september kl. 16:30 – 18:00 på Statens Værksteder for Kunst med Charlotte Bagger Brandt, kunstfaglig konsulent, kurator og direktør for Råderum, som moderator.

Efterfølgende serverer vi et glas vin, og der vil være mulighed for at møde oplægsholderne på tomandshånd.

Det er gratis at deltage, men husk at tilmelde dig på tilmelding@svfk.dk. Skriv “Kunst i udsatte boligområder” i emnefeltet.

Arrangementet live streames direkte via vores Facebookside


Tina Ratzer er uddannet på Designskolen Kolding, tekstil og væv. Tina er kendt for sine taktile, geometriske mønstre med en velafbalanceret farvekombination i sit produktdesign, der hurtigt bevæger sig over i mere komplekse kombinationer, når det gælder kunst- og udsmykningsopgaver. Hun bevæger sig ofte i grænselandet mellem kunstarterne.

> Se mere

Karoline H Larsen er uddannet fra det Kongelige Danske Kunstakademi i København. Siden 2005 har hun forholdt sig kunstnerisk til menneskers bevægelser og leg i det offentlige rum. Det er både voksne, ældre, unge og børns hverdag, som hun gennem sine borgerinvolverende kunstværker sætter i spil på nye måder. Selv kalder hun sin kunstpraksis for kreative handlinger, der skaber nye sociale infrastrukturer til at (gen)opdage, hvordan mennesker kan møde hinanden og byens rum.

> Se mere

Søren Taaning er uddannet ved Det Kongelige Danske Kunstakademi, 2001. Har gennem en lang årrække arbejdet med at skabe nye veje til mødet mellem kunst og publikum i det offentlige rum. Dette har medført en lang række formidlings- og udstillingsprojekter og har desuden resulteret i en række eksperimenter med den kollektive form over for den individuelle kunstnerfigur, senest med dannelsen af arbejdskollektivet Skovsnogen i samarbejde med billedkunstneren, René Schmidt.

> Se mere

Charlotte Bagger Brandt har siden 1999 kurateret, udviklet og organiseret samtidskunstudstillinger, seminarer og andre kunstprojekter i Danmark såvel som i udlandet. I 2008 tog hun initiativ til Råderum – mobilt kontor for samtidskunst, der producerer større udstillinger og projekter i såvel institutioner som i det offentlige rum. Råderums fokus er nye formater for udstilling og formidling. Hovedvirket er at skabe nye muligheder for samtidskunsten og at arbejde på tværs af institutioner og faggrænser. Råderums seneste projekter har netop fokus på det boligsociale, på fællesskaber og tilhørsforhold. Senest med projekterne Hjem – et kunstprojekt med fokus på borgerinddragelse i to almennyttige boligområder i Roskilde, Tusmørkvandring i Kokkedal med formidling af Eva Kochs nye værk: Skålen og Perlen og ungeprojektet, Samskabelse, fællesskaber og nye visuelle markører i byens rum i samarbejde med Fåborg-Midtfyn kommune, Assens kommune og Odense kommune.

> Se Mere

Top: “Collective Strings” af Karoline H. Larsen. Fotograf: Anton Donikov

Detaljer

Dato:
september 30, 2020
Tidspunkt:
16:30 - 18:00
Begivenhed Kategorier:
,
Begivenhed Tags:

Arrangør

Statens Værksteder for Kunst

Sted

Statens Værksteder for Kunst
Strandgade 27B
København K, 1401 Danmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside