- Denne begivenhed er allerede afholdt.
Studio talk: Sara Lubich
april 17, 2023 16:30 - 17:30
Fotografiske studier af sne og marmor
Sara Lubich’s æstetiske studier er opstået af en interesse i at undersøge naturfænomener og jordens materialitet, kombineret med en trang til at bore sig ind i eksistentielle spørgsmål om liv og død. Sneens flygtighed og marmorets bestandighed bindes sammen som metaforer for livets og universets cyklusser. Naturlige cyklusser, som nu er slået ud af kurs.
Mandag d. 17. april kl. 16:30 byder Sara Lubich indenfor i grafisk værksted og fortæller om sit arbejde med udviklingen af en kommende kunstnerbog – en bog som kunst, ikke om kunst. Med afsæt i fotografiske studier af sne og marmor benytter hun den grafiske teknik fotogravure.
Kunstnerbogen er et større værk, og indholdet er endnu under udarbejdelse. Bogværkets udgangspunkt er nylige storformatoptagelser i et marmorbrud nord for Athen i Pentelikonbjerget. Samme bjerg som de gamle grækere fragtede marmor fra til Akropolis.
Ud over fotografi i storformat består råmaterialet af polaroidbilleder og fotogrammer, som finder ny form i forskellige trykformer og papirkvaliteter.
Sara Lubich er billedkunstner og kurator. I sin kunstpraksis arbejder hun primært med fotografi, tryk og skulptur. Hun er uddannet fra Fatamorgana, Danmarks Fotografiske Billedkunstskole og har en kandidatgrad i kunsthistorie fra KU. Lubich er medstifter af Bladr – platform for kunstnerbøger og det kunstnerdrevne udstillingssted Galleri 1,4 m3.
Arrangementet afholdes i samarbejde med Christianshavns Bogfestival 2023. Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig. Følg linket til en gratis billet.
Adresse:
Statens Værksteder for Kunst
Strandgade 27B, plan 5
1401 København K
Til Christianshavns Bogfestival fejres litteraturen med forfatterforedrag, samtaler, litteraturvandring, udstillinger og andre indslag i smukke og inspirerende omgivelser.
Temaet for Christianshavns Bogfestival 2023 er RUM. Med årets tema ønsker vi at belyse hvilken betydning hjemmet, bygninger og byens rum har for os alle, og samtidig dykker vi ned i de indre rum som skønlitteraturen kan være med til at skabe. København er arkitekturhovedstad i 2023, og det ser vi som en relevant og aktuel begivenhed at tale ind i via litteraturen. Lokalt set har vi rig mulighed for at zoome ind på noget af den arkitekturarv som er stærkt repræsenteret på Christianshavn. Derudover vil vi også inddrage relevante Verdensmål og forholde os til den anspændte verdenssituation, som stiller spørgsmålstegn ved begreber som tryghed og tilhørsforhold.
Formålet med Christianshavns Bogfestival, der er den ældste af sin slags, er at præsentere god litteratur i nye rammer og på nye måder, så flere bliver inspirerede og interesserede i litteratur. I samspil med de smukke historiske rammer på Christianshavn ønsker vi at understøtte kulturfællesskaber og samtaler på tværs af køn og alder.