Skip to content Skip to footer
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Open Studio: Sian Kristoffersen & Marie Edinger Plum

december 16, 2022 15:00 - 17:00

Pleasure Garden – Aflyst!

Den 16. december kl. 15.00 i Formeriet, plan 1

I det store atelier bag metalværkstedet arbejder for øjeblikket to billedkunstnere, Sian Kristoffersen og Marie Edinger Plum, på en udstilling til Antikmuseet med åbning slut januar 2023.

‘Pleasure Garden’ er en skulpturel installation, der består af levende planter i specialbyggede højbede og skulpturer i flere forskellige medier, både analoge og digitale. Projektet tager udgangspunkt i den græske, antikke have og forsøger at udvide og gendigte den for at bringe den ind i vores tid.

Naturen har siden tidernes morgen virket både skræmmende og tillokkende på mennesket. Rå natur kan fremstå truende, og derfor forsøger vi mennesker at tæmme den, mens den samtidig er dragende, hvilket er noget, vi ønsker at indfange. I begge tilfælde er der tale om noget vildt og impulsivt.

Ved at ”mestre” naturen opnår vi det, man på latin kalder amoenitas: nydelse. Denne følelse er essentiel for menneskets tilknytning til naturen, da vi har brug for træer, planter, lys og vand for at overleve. Når vi færdes i naturen er vi mennesker mere ”hele” og jordnære. Vi ånder bedre og får fornyet energi. Det er dermed ikke overraskende, at Eden – Kristendommens paradis – er en have.

Den 16. december kl. 15.00 åbner Sian og Marie porten ind til deres ”have” og fortæller om arbejdet med udstillingen. I denne sammenhæng vil de komme nærmere ind på deres proces, valg af materialer, farveskala m.m.

Der er fri entré, men da vi serverer lidt lækkert til ganen til de fremmødte, har vi brug for din tilmelding via tilmelding@svfk.dk

Om kunstnerne

Sian Kristoffersen er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademis Afdeling for Teori og Formidling (MA) i 2007 og Glasgow School of Art’s Dept. of Photography (BA Hons.) i 2004.

Hun arbejder primært med installation og skulptur, ofte iscenesat i interiorlignende tableauer af indbyrdes og tæt forbundne elementer. Arbejdet er centreret omkring iscenesættelsen af narrativer med udgangspunkt i mytologi, film og litteratur og med et fokus på det taktile, sanselige og materiale bevidste.

Hun arbejder i mange medier og materialer blandt andet lyd, fotografi og video, stål, jesmonite, bronze, tekstil og træ.

Har bl.a. udstillet i Danske Grafikeres Hus (DK), Galleri Marie Kirkegaard (DK), Skånes Konstforening (SE) og på Tranen (DK).

www.sian-kristoffersen.com  

Marie Edinger Plum er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og Academy of Fine Arts Vienna, 2010.

Hendes praksis bearbejder tematikker som velfærdssamfundets konstante søgen efter perfektion, succes, selviscenesættelse, det ydre og positionering.

Hun interesserer sig for forbrugskulturens negative indvirkning på menneskets følelsesliv i form af stress, tab og desperation, eller, som i tilfældet med Pleasure Garden, i form af klima- og biodiversitetskrise.

Har bl.a. udstillet i  MAC (Museo de Arte Contemporaneo), Santiago, (Chile), Real Estate – Huset for Kunst og Design, Holstebro og på Ringsted Galleriet.

www.marieplum.com

Detaljer

Dato:
december 16, 2022
Tidspunkt:
15:00 - 17:00
Begivenhed Kategorier:
,
Begivenhed Tags:

Arrangør

Statens Værksteder for Kunst

Sted

Statens Værksteder for Kunst
Strandgade 27B
København K, 1401 Danmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside