Skip to content Skip to footer
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Open Studio: Anne Mette Larsens veje til Moskva

november 23, 2018 0:00 - 23:59

Gratis
Anne Mette Larsen Korpus

Udsnit af Anne Mette Larsens værk Korpus, udført på Statens Værksteder for Kunst i 2015. Foto: Ole Akhøj


De sidste par måneder har væver Anne Mette Larsen arbejdet på afslutningen af sit store projekt Auf der Anderen Seite. En ti meter lang frise i tyste farver og velkendt grafisk formsprog er blevet til og sætter foreløbigt punktummet for den cykeltur, hun påbegyndte for over ti år siden, og som siden er oversat til en række tekstile fortællinger om østeuropæisk arkitektur, kultur og natur. Fredag den 23. november har du muligheden for at se og høre hele historien, når Anne Mette Larsen inviterer indenfor på grafikværkstedet på plan 5.

Det var i 2006, Anne Mette Larsen tog de første tråd i cykelpedalerne på sin vej mod Moskva. Fra Berlin gennem Polen, i 2009 fra det vestlige til det østlige Ukraine og igen i 2013 derfra stik nord mod den russiske hovedstad. Siden hen har den politiske situation som bekendt ændret sig markant i området, og fra Anne Mette Larsens hånd er det i mellemtiden blevet til en række opsigtsvækkende værker, hvoraf flere er skabt på Statens Værksteder, heriblandt værket More Asphalt to Ukraine – The Movie, som vandt prisen ved Biennalen for Kunsthåndværk og Design i 2011.

Auf der Anderen Seite har fra starten haft to udgangspunkter. Det ene er dobbeltvævningen; en væveteknik, som tillader væveren at arbejde i flere lag og udnytte tekstilets bagside. Det andet er Anne Mette Larsens store fascination af Østeuropas boligarkitektur fra 60- og 70’erne. En fascination, hun har dyrket siden 1989, da murens fald igen gjorde det farbart at rejse i de nu postkommunistiske lande, og som handler om arkitekturen og betonens råhed, de afdæmpede farver og den uendelige gentagelse af boligblokke. Og det er den fascination, hun gerne vil formidle videre.

Anne Mette Larsen DatjaAnne Mette Larsen: Datja, 2013. Foto: Ole Akhøj

Nye måder at fortælle historien på
Naturen og også den østeuropæiske kultur har sneget sig ind i projektet undervejs. Kulørte landsbyhuse og bedstemødre er eksempelvis noget af det, Anne Mette Larsen har fæstnet sig ved på sin sidste cykeltur på vejen til Moskva. Og de udgør også forlægget i det mønster, hun har oversat til projektets sidste værk; den ti meter lange frise. Faktisk kan den opmærksomme beskuer for første gang få øje på en organisk form i værkserien.

Derudover har Anne Mette Larsen denne gang også arbejdet på SVK’s grafiske værksted, hvor hun har udført træsnit efter vævemønstret og dermed ikke kun oversat sine rejseoplevelser til det tekstile medie, men også papirets.

Du kan opleve det hele og høre hende fortælle om sine cykelture og væveteknikker, når vi holder Open Studio fredag den 23. november kl. 15-17. Vi sørger som sædvanlig for god fredagsstemning med kage, kaffe og vin. Fortæl os, om du kommer forbi ved at sende en mail til tilmelding@svfk.dk. På gensyn!

Hele projektet bliver udstillet på Silkeborg Bad til foråret og hos A. Petersen på Amager til næste efterår. Læs mere om Anne Mette Larsen her.

Detaljer

Dato:
november 23, 2018
Tidspunkt:
0:00 - 23:59
Pris:
Gratis