Skip to content Skip to footer
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Dialogmøde: ”Design og kunsthåndværk som Danmarks super power”

december 5, 2018 0:00 - 23:59

Gratis
Pernille Snedker Hansen

Sådan lyder overskriften i Projektstøtteudvalget for Kunsthåndværk og Designs seneste visionsudspil. Den 5. december vil udvalget præsentere strategien på Statens Værksteder for Kunst og lægge op til dialog med fagområdets udøvere og aktører. Så er du kunsthåndværker, designer, kurator, gallerist eller på anden måde interesseret? Så kom og stil dine nysgerrige spørgsmål, og bliv klædt på til at sende udvalget din næste ansøgning.

Det nye projektstøtteudvalg, som trådte til i januar 2018, fremlagde i sensommeren en ny vision for deres arbejde de næste fire år. Hovedpunkterne i strategien handler især om at skabe større bevidsthed, anerkendelse og synlighed for området, og det skal først og fremmest ske nationalt, men også internationalt, helt specifikt med en indsats i USA.

Læs hele visionsudspillet her.

Strategien skal iværksættes på flere niveauer. Over for almene danske borgere, over for feltets udøvere og over for landets ledende politikere. Udvalget ønsker altså at styrke både danskernes og politikernes opfattelse og agtelse for de værker og designs, som samtidens kunsthåndværkere og designere skaber hver eneste dag.

Vil samle branchen
Men hvordan løfter og skaber man sådan en nyforståelse af dansk kunsthåndværk og design? Er det en mentalitetsforandring, der skal til? Skal hele feltet blive bedre til at promovere og italesætte sig selv som samlet fagområde? Skal internationale kræfter spille en større rolle? Hvor sætter man ind?

Projektstøtteudvalget, som tæller formand og museumsinspektør Anne Blond, kommunikationsdesigner Mads Quistgaard, smykkekunstner Janne Krogh, tekstildesigner Lisbeth Friis og keramiker Ane Fabricius Christiansen, har først og fremmest et ønske om at samle og mobilisere branchen selv.

Der skal være tættere forbindelse mellem feltets aktører og i højere grad styrkes en følelse af, at man arbejder og hører sammen som fagfællesskab, både på tværs af design og kunsthåndværk, men også på tværs af de to fagområders discipliner. Tekstilkunstneren må gerne opleve at have noget til fælles med den grafiske designer, ligesom keramikeren gerne må føle det naturligt at udveksle erfaringer med møbelsnedkeren, modeskaberen og glaskunstneren.

Tværdisciplinært fagmøde
Her på Statens Værksteder for Kunst, hvor vi siden midten af 80’erne har givet arbejdsophold til mange af feltets formgivere, byder vi udvalgets visioner velkomne. Og vi bidrager gerne til at skabe dialog og samling i branchen på linje med mange af de andre faglige arrangementer, vi afholder i huset.

Derfor inviterer vi alle udøvende designere og kunsthåndværkere til et fagligt dialogmøde, hvor udvalget vil præsentere og uddybe deres udspil, og hvor du kan stille spørgsmål og komme med gode indsigter til strategien.

Arrangementet vil særligt kredse om, hvordan du som udøver kan forholde dig til og bidrage til udvalgets arbejde, og der vil også blive sat tid af til konkrete spørgsmål om ansøgningsfrister, -puljer og -procedure.

Redaktør og skribent, Charlotte Jul, vil indlede arrangementet og moderere samtalen mellem udvalg og publikum. Efter mødet byder vi på et glas vin.

Tilmeld dig ved at sende en mail med navn til tilmelding@svfk.dk.

Detaljer

Dato:
december 5, 2018
Tidspunkt:
0:00 - 23:59
Pris:
Gratis