Skip to content Skip to footer
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Netværksdag for nyuddannede billedkunstnere

oktober 3 10:30 - 17:00

Introduktion til dit nye arbejdsliv

Har du netop eller inden for de seneste fem år taget afgang fra et kunstakademi i Danmark eller udland? Og ønsker du at få mere viden om dit nye arbejdsliv som professionel billedkunstner? Så er dette arrangement noget for dig.

Den 3. oktober 2024 inviterer Billedkunstnernes Forbund (BKF) sammen med Aarhus Billedkunstcenter (AaBKC), Statens Værksteder for Kunst (SVFK) og Art Hub Copenhagen (AHC) til en hel dag med faglige oplæg, præsentationer, dialogbaseret workshop, rundvisning og uformelle møder imellem dimittender og oplægsholdere.

På dagen dykker vi sammen ned i nogle af de helt centrale elementer, som er en del af enhver kunstners praksis og arbejdsliv: økonomi, faglig udvikling og kommunikation.

 

Vi taler blandt andet om, hvordan man kan organisere og strukturere sit kunstneriske virke og skrive en god fondsansøgning, og om hvilke ophavsrettigheder man har som kunstner, og hvordan man kan formidle sin praksis.

Arrangementet giver dig desuden mulighed for at møde kolleger, skabe nye forbindelser og få indblik i forskellige residencies-, udstillings- og værkstedsmuligheder i Danmark.

Programmet foregår på dansk og ser således ud:

Kl. 10.30: Check-in og kaffe

Kl. 11.00: Velkomst

Kl. 11.10: Præsentationsrunde

Kl. 11.30: Oplæg

  • Organisering af kunstnerisk virke ved billedkunstner, Nour Fog
  • Prissætning ved stifter og rådgiver af Den Kreative Forretning, Signe Sylvester
  • Dagpenge og selvstændig virksomhed ved jurist og sekretariatsleder i BKF, Klaus Pedersen.

Kl. 12.20: Frokost

Kl. 13.00: Oplæg om fondssøgninger ved Statens Kunstfond og leder af Aarhus Billedkunstcenter, Kirstine Højmose

Kl. 13.45: Workshop om kommunikation og synlighed ved gallerist Anne Riber.

Kl. 15.15: Oplæg om residencies, atelierer og værksteder ved direktør på SVFK, Frederik Hardvendel, og kurator hos AHC, Marie Braad Larsen.

Kl. 16.15:Besøg på Overgaden med oplæg om institutionens udstillingsprogram af leder, Rhea Dall

Kl. 17.00:Tak for i dag!

INFO

Netværksdag: Introduktion til dit nye arbejdsliv
Torsdag den 3. oktober 2024
kl. 10.30 – 17.00

Lokation: Statens Værksteder for Kunst
Strandgade 27B
1401 København K

Tilgængelighed: Der er en kørestolsvenlig lift ved indgangen til det ukrainske hus og elevator i bygningen.

Transport: Bemærk venligst, at der tilbydes refusion af rejseudgifter til bus eller tog til deltagere uden for Hovedstadsområdet. Hvis du ønsker refusion, husk da kvitteringerne for rejsen.

~

TILMELDING:

Netværksdagen er for dig, der er dimitteret fra et kunstakademi enten i udlandet eller Danmark inden for de seneste fem år, og som ønsker at få mere viden og erfaringsudveksle om, hvordan man kan etablere sig som billedkunstner efter dimission.

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig. Send en kort motivationsmail (5-10 linjer) til Billedkunstnernes Forbund på kmfp@bkf.dk, om hvorfor du ønsker at deltage, og hvad du håber at få ud af netværksdagen.

Deadline for tilmelding er mandag den 1. september 2024.

~

MERE OM ARRANGØRERNE:

Billedkunstnernes Forbund er en faglig organisation for billedkunstnere med 2.100 medlemmer, som varetager kunstnernes faglige, økonomiske, sociale og juridiske interesser og arbejder med at fremme kunstens rolle overalt i samfundet. Læs mere her: www.bkf.dk

Aarhus Billedkunstcenter er et kunstfagligt center for billedkunstnere i Aarhus og Region Midtjylland, som tilbyder faglig rådgivning og kompetenceudvikling, giver sparring på projekter og bidrager til netværksdannelse og samarbejde. Læs mere her: www.aabkc.dk

Statens Værksteder for Kunst er en professionel produktions- og udviklingsplatform i København, som har til opgave at bidrage til udførelsen af særligt krævende projekter inden for billedkunst, design, arkitektur, kunsthåndværk og konservering. Læs mere her: www.svfk.dk

Art Hub Copenhagen er en international kunstinstitution og et samlingspunkt i København, som har til formål at støtte og fremme professionelle billedkunstnere med fokus på kunstnerisk forskning, udvikling, produktion og formidling. Læs mere her: www.arthubcopenhagen.net

Detaljer

Dato:
oktober 3
Tidspunkt:
10:30 - 17:00
Begivenhed Kategorier:
,

Arrangør

Art Hub Cph
Se Arrangør hjemmeside

Sted

Statens Værksteder for Kunst
Strandgade 27B
København K, 1401 Danmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside