Skip to content Skip to footer
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Når lyset spiller på farvetangenterne

marts 25, 2022 16:00 - 17:30

Artist talk: Christina Augustesen

Farver, bevægelse og lys er fundamentet i Christina Augustesens rumlige lysskulpturer. Som lysdesigner og billedkunstner skaber hun værker, der gengiver bevægelser og farver fra naturens evigt skiftende lys.

Af Rebekka Lewin

Skiftende skyer, der hastigt passerer solen, en grå himmel og solens bevægelse fra øst til vest er bestemmende for, hvordan lyset rammer jorden og dermed, hvordan vi påvirkes af det. Det er disse vejrfænomener, der optager Christina Augustesen, og som hun har en særlig evne til at indfange.

I sit arbejde materialiserer hun de observerede lys- og farvefænomener i geometriske akrylkasser. Dagslys og programmeret elektrisk lys gennemstrømmer forskellige skulpturelle former, der spænder fra mindre firkantede kasser til store cylindriske installationer i gaderummet. Med langsom og gradvis bevægelse gør hun opmærksom på vores egen sansning. Hun præsenterer os for en universelt genkendelig sansning med reference til naturen og de omgivelser, vi befinder os i.

Fredag d. 25. marts kl. 16:00 inviterer vi til artist talk med Christina Augustesen, som i øjeblikket opsætter en stor udstilling på Bornholms Kunstmuseum – produceret i et af vores lyseste atelierer. Christina vil fortælle om sine inspirationskilder i litteraturen og referere til farveteoretikere som Goethe, Johannes Itten og Josep Albers.

Arbejdet med lys og farver til den aktuelle udstilling på Bornholms Kunstmuseum tager grundlæggende udgangspunkt i forståelsen af lys og farvers sameksistens, som ovennævnte teoretikere har været med til at belyse. Talken vil derfor lede hen til den proces, der ligger bag udstillingen, og arbejdet med lys og farver i forhold til museets kontekst og faste samling.

Arrangementet udvikles i samarbejde med Christianshavn Bogfestival 2022. Det er gratis at deltage, men du bedes alligevel booke en billet. Klik her

Adresse:
Statens Værksteder for Kunst
Strandgade 27B, plan 4
1401 København K

Christianshavns Bogfestival skruer i 2022 op for sanserne og lader publikum lugte, smage, høre, føle og se litteraturen på nye måder. Vi vækker tekstens sanselighed til live og sætter poesi og litteratur i spil på smagfulde måder. Vi går ruter fra romaner og digte, mens vi dufter, beskuer og lytter til byen. Vi drikker eller spiser den samme mad som hovedpersonerne i litteraturen. Vi føler på kunst og natur, og vi lytter til litteraturen i omgivelser, der minder om dem, beskrevet i teksten. Vi hjælper med andre ord læserne til at levendegøre de oplevelser, de normalt selv skal forestille sig. Pandemien har lært os at sætte pris på at kunne lugte og smage, og den har også vist, at vi mennesker har brug for at mødes om det, der betyder noget for os. Gerne i det fysiske rum. Med årets tema ønsker vi at hylde det poetiske og det sanselige i litteraturen, og vi ønsker at skabe rum hvor forfattere og publikum kan komme tæt på hinanden. Gennem oplæg, samtaler og sanseinput ønsker vi at belyse vigtigheden af at være ved sine sansers fulde fem.

Top: Daylight Instruments af Christina Augustesen. Foto: David Stjernholm

Detaljer

Dato:
marts 25, 2022
Tidspunkt:
16:00 - 17:30
Begivenhed Kategorier:
,

Arrangør

Christianshavns Bogfestival
Se Arrangør hjemmeside

Sted

Statens Værksteder for Kunst
Strandgade 27B
København K, 1401 Danmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside