Skip to content Skip to footer
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Forfattermøde: Anne Lise Marstrand-Jørgensen

juni 17, 2021 20:00 - 22:00

Mød forfatteren Anne Lise Marstrand-Jørgensen, når Christianhavns Bogfestival i samarbejde med Hovedbiblioteket, inviterer læserne inden for hos Statens Værksteder for Kunst til juni måneds udgave af ’Månedens forfatter’.

Torsdag d. 17. juni 2021 kl. 20:00 på Statens Værksteder for Kunst kan du høre Anne Lise Marstrand-Jørgensen fortælle om romanen ’Margrete 1’. Et stærkt psykologisk portræt af en af middelalderens mest betydningsfulde kvinder, og en gribende historisk roman om en ung kvindes vej til magten. Om kærlighed, ensomhed, tro og overtro.

Anne Lise Marstrand-Jørgensen interviewes af historikeren og kvinden bag podcasten ’Kvinde Kend Din Historie’, Gry Jexen. Samtalen kredser primært om den aktuelle roman ’Margrete 1’, men der vil undervejs være nedslag i forfatterskabet.

Arrangementet er gratis, du kan tilmelde dig via linket her

Om bogen ’Magrete 1′

I ’Margrete 1I’ følger vi en af de mest fascinerende og indflydelsesrige kvinder fra Danmarkshistorien. Allerede som tiårig bliver Margrete gift med Norges konge. Hun er Valdemar Atterdags yngste datter og hendes opgave er enkel: Hun skal føde en arving og knytte rigerne tættere sammen.

Da Valdemar dør er der ingen oplagt tronfølger. Mod alle odds lykkes det Margrete at få valgt sin femårige søn til konge af Danmark, hvor hun skal regere på hans vegne. Margrete har en tydelig drøm: Norden skal samles til ét rige – og hun skal stå i spidsen.

’Margrete d. 1’ er fortællingen om, hvordan en ung kvinde formår at trodse rammerne for et traditionelt kvindeliv i middelalderen. Hvordan hun går efter magten og ved, hvad hun vil bruge den til; nemlig at skabe fred. Det er et intenst portræt af en politisk begavelse og Middelalderens Norden.

Om forfatteren

Anne Lise Marstrand Jørgensen (f. 1971) debuterede med digtsamlingen ’Vandring uden ophør’ (1998). Siden har hun udgivet flere digtsamlinger og en række romaner – her bl.a.k de to kæmpebestsellere om den tyske nonne, læge og komponist Hildegard af Bingen, ’Hildegard I’ (2009) og ’Hildegard II’ (2010). Seneste udgivelse er romanen ’Sorgens grundstof’ (2017). Marstrand-Jørgensen modtog i 2009 Weekendavisens litteraturpris.

Om Christianshavns Bogfestival 2021

Christianshavns Bogfestival vender i 2021 blikket mod verden omkring os og mod os selv. Med litteraturen som rejseguide inviterer vi publikum på en tour til både nære og fjerne verdener, og vi belyser fiktionens evne til at skabe rum for drømme, eskapisme og refleksion. Ved at vende blikket udad giver vi samtidig mulighed for at vende blikket indad, for selvom vi uløseligt hænger sammen med den verden der omgiver os, så spiller de indre rejser også en afgørende rolle for det enkelte menneske. Særligt i usikre tider som disse, har vi brug for at kunne forsvinde helt ind i litteraturen, mens behovet for at dele de stærke litterære oplevelser med andre samtidigt er stort. For intet menneske er en ø.

Detaljer

Dato:
juni 17, 2021
Tidspunkt:
20:00 - 22:00
Begivenhed Kategorier:
,
Begivenhed Tags:

Sted

Statens Værksteder for Kunst
Strandgade 27B
København K, 1401 Danmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside