Skip to content Skip to footer
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Design talk: Naturens materialer – værdi og æstetik

november 24, 2021 16:30 - 18:00

Klimakrisen presser sig på, og bæredygtighed ligger latent i alles bevidsthed. Nu er det på tide at se nærmere på de materialer, vi omgiver os med. Kan gamle materialer genanvendes og gives nyt liv eller programmeres til naturlig nedbrydelse?

På Statens Værksteder for Kunst er fokus på materialer og materialitet en naturlig del af det daglige arbejde, og for mange formgivere er det i og med materialet, det hele begynder. Derfor synes vi, det kunne være spændende at møde nogle af dem, der eksperimenterer med at anvende eller genanvende materialer i nye sammenhænge, og som ligger forrest i forsknings- og udviklingsøjemed, når der skal bruges færre ressourcer og slides mindre på kloden.

Dialog om materialebevidsthed og ressourcer

D. 24. november 2021 kl. 16:30 sætter vi spot på naturens materialer med arkitekt, Frans Drewniak, der i sit daglige arbejde forsøger at gøre op med brug og smid væk mentalitet og i stedet diskuterer, hvordan vi bedre kan værdsætte materialer og ressourcer, når vi formgiver.

Designer, Sara Martinsen, vil invitere os ind i sin verden af plantefibre. Hun har indsamlet og arkiveret 80-100 forskellige plantefibre og udviklet sit eget materialebibliotek. Hun forsøger således at øge kendskabet til plantefibrenes muligheder og få os til at genopdage og integrere de mange smukke plantefibre i vores liv og materialebevidsthed.

Kunstner-arkitekt duoen Spacegirls undersøger, hvad der sker, når tiden og naturen selv tager del i arkitekturen. Med projektet Gentle Hunting, Heavy Softness sætter de spot på, hvordan en tæt interaktion med et geografisk sted kan sætte spor i både materiale og værk.

Talken modereres af Charlotte Jul, som vil facilitere en god dialog.

Adresse:
Statens Værksteder for Kunst, plan 4.
Strandgade 27B
1401 København K

Det er gratis at deltage, men du bedes tilmelde dig via tilmelding@svfk.dk

Arrangementet live streames via vores Facebookside

Udvalgt foto: “Sculpture of Reed” af Sara Martinsen, taget af Kristian Holm.

Om deltagerne

Frans Drewniak er lektor ved Det Kongelige Akademi for arkitektur, hvor han bl.a. har startet og været ansvarlig for kandidatuddannelsen Bosætning, Økologi og Tektonik 2014-2018. Derudover driver han tegnestuen bauen, som har fokus på arkitekturens materialer og grundbestanddele set i et ressourceperspektiv. Frans har bl.a. udstillet på Arkitekturbiennalen i Venedig 2016 & 1996 samt Dansk Arkitektur Center & Utzon Center 2017. Han har modtaget præmieringer i flere konkurrencer i ind- og udland og været gæsteredaktør på fagbladet Arkitekten.

Sara Martinsen er uddannet fra Danmarks Designskole, linjen for møbeldesign i 2007. Sara arbejder undersøgende med plantefibre og naturlige materialer for at blive klogere på deres visuelle særpræg og deres konstruktive fordele og ulemper. Materialeeksperimenterne resulterer ofte i dekorative værker, der formidler plantefibrene på sanselig og æstetisk vis.

Spacegirls er en interdisciplinær arkitekturpraksis bestående af Cisse Bomholt (DK) og Elisabeth Gellein (NO), begge uddannet arkitekter fra Det Kongelige Akademi i 2016. Deres praksis bygger på arkitektonisk grundforskning, der via tværfaglige samarbejder og eksperimenter med materialer og æstetiske udtryk, kan være med til udfordre grænsefladerne mellem de kunstneriske fag. Spacegirls arbejder altid stedspecifikt med et særligt fokus på det sanselige, taktile og materielle.

Charlotte Jul er rådgiver, kurator og skribent i designets og kunsthåndværkets tjeneste, uddannet cand. mag i spansk, filosofi og design. Hun kan noget med ord, når hun formidler kunstneriske arbejdsprocesser og er optaget af materialitet og værkstedsfaglighed. Hun har for nyligt udgivet bogen, Danish Creatives, der portrætterer 15 designere/kunsthåndværkere i deres private værksteder.

 

NB! Du skal have Coronapas eller en frisk negativ Corona-test for at deltage i arrangementet.

Detaljer

Dato:
november 24, 2021
Tidspunkt:
16:30 - 18:00
Begivenhed Kategorier:
,

Arrangør

Statens Værksteder for Kunst

Sted

Statens Værksteder for Kunst
Strandgade 27B
København K, 1401 Danmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside