Skip to content Skip to footer
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Artist talk: Marianne Jørgensen

juni 8, 2023 16:00 - 18:00

Skulpturen som socialt samlingssted

Torsdag d. 8 juni kl. 16:00 i lerværkstedet, plan 0

Marianne Jørgensen opholder sig på Statens Værksteder for Kunst for at udvikle og producere PODEHAVEN – en udsmykning til det offentlige rum i Skulpturlandsby Selde i Skive kommune.

Podehaven bliver et sammenhængende og let labyrintisk område med frugttræer, frugtbuske og krydderurter. Haven skal være et område, hvor man har en særlig oplevelse af at være til stede og føle sig heldig i en velduftende, farvemættet og frodig have.

En siddevenlig mur vil omkranse haven og stå som et skulpturelt udsagn om efteråret og vinteren, når haven er afblomstret. Muren er tænkt i blødt strøgne røde, hårdtbrændte mursten i præcise, varierede buer. De hårdtbrændte mursten er holdbare over for vind og vejr. Selve murstenen udformes med inspiration fra planters cellestrukturer.

Marianne Jørgensens arbejde involverer installationer, skulptur, arkitektur, video og fotografi – ofte uden for kunstinstitutionens rammer. Hendes kunstneriske arbejde er beslægtet med land art og hendes tilgang er konceptuel, mens værkernes karakter spænder fra det poetiske til det kritiske. Hun arbejder ofte med det nære, men i stor skala med materialer som jord, ler, græs og mos.

Ved dette event inviteres du indenfor i lerværkstedet, hvor Marianne Jørgensen fortæller om sit arbejde med Podehaven og sine erfaringer med udsmykningsopgaver set i et tidsligt perspektiv.

Arrangementet udvikles i samarbejde med Art Week 2023.

Alle er velkomne, men tilmelding er nødvendig. Send en mail til tilmelding@svfk.dk

Detaljer

Dato:
juni 8, 2023
Tidspunkt:
16:00 - 18:00
Begivenhed Kategorier:
,
Begivenhed Tags:

Arrangør

Artweek
Se Arrangør hjemmeside

Sted

Statens Værksteder for Kunst
Strandgade 27B
København K, 1401 Danmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside