Skip to content Skip to footer
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

5-dages kursus i tekstiltryk med remazolfarvestoffer (reaktive farver)

november 27 9:00 - december 1 16:00

DKK3600

Kursusbeskrivelse

Med dette kursus opnår du en grundlæggende viden om tryk med reaktive farver, såvel praktisk som teoretisk. Remazolfarvestoffernes egenskaber i forhold til farveblanding, kemiske binding til tekstile materialer, ægthed i forhold til lys og farve, miljømæssige aspekter og certificering vil blive gennemgået. Vi arbejder med GOTS-certificerede farvestoffer.

Med udgangspunkt i forskellige tekstile materialer såsom cellulosefibre (bomuld, hør, hamp, viskose) og proteinfibre (silke og uld) afprøves forskellige tryk-og maleteknikker: rammetryk, monoprint, akvarelteknik og patinering.

Du introduceres til fotooverføring af motiv/mønster til trykramme, farveblanding og farveopskrifter. Desuden for- og efterbehandling, udvaskning og klargøring af tekstiler til tryk, fiksering af trykte tekstiler, opspænding af tekstiler på trykbord m.m.

Efter kurset vil du være i besiddelse af:

  • Praktisk erfaring med tekstiltryk med Remazolfarver
  • Trykteknisk forståelse af de muligheder farvestofferne har i samspil med forskellige tekstile kvaliteter
  • Gode forudsætninger for at arbejde selvstændigt og videreudvikle egne trykte eksperimenter

KURSUSINFO

5 dage: Den 27. nov. – 1. dec. 2024 kl. 9.00 – 16.00 alle dage.

Underviser: Bitten Hegelund

Antal deltagere: 7-8

Pris: 3.600,- kr.
Kursusprisen er inklusiv materialer og kaffe/te. Du bedes selv medbringe frokost.

Adresse:
Statens Værksteder for Kunst
Strandgade 27B, Plan 3
1401 København K

Om underviseren: Bitten Hegelund er uddannet ved Det Kongelige Akademi – Arkitektur, Design & Konservering, København (tidl. Skolen for Brugskunst) Tekstildesign, 1987. Siden har hun haft et utal af udstillinger i ind- og udland, og i 2001 blev hun ansat som teknologiinstruktør på tekstiltrykværkstedet ved Det Kongelige Akademi. I sommer 2022 blev hun ansat som værkstedskonsulent på Statens Værksteder for Kunst.

Ansøgning og målgruppe:
Kurset retter sig mod billedkunstnere og designere med en smule erfaring med tekstiltryk. Formålet er at benytte de nyerhvervede trykteknikker i egen værkproduktion.

Send dit CV og en kort beskrivelse af din motivation for og forventninger til kurset i en samlet mail til kursus@svfk.dk senest søndag den 27. oktober 2024.

Har du spørgsmål til kurset, ansøgningsproceduren eller andet, så send en mail til Rebekka Lewin: rebekka@svfk.dk

NB! Vi forbeholder os retten til at aflyse kurset, hvis der ikke er nok tilmeldinger.

Afmelding skal ske skriftligt til administrationen. Indtil tilmeldingsfristen kan afmelding ske uden beregning. Ved afmelding efter fristen betales 50 % af kursusafgiften. Ved afmelding senere end 3 dage før kursusstart betales hele kursusafgiften. Man har mulighed for at sende en stedfortræder, hvis man er forhindret i at deltage.

SVFKs kursusrække er støttet af Augustinus Fonden, Beckett Fonden, Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond og 15. juni Fonden.

Detaljer

Start:
november 27 9:00
Slut:
december 1 16:00
Pris:
DKK3600
Begivenhed Kategorier:
, , ,
Begivenhed Tags:

Arrangør

Statens Værksteder for Kunst

Sted

Statens Værksteder for Kunst
Strandgade 27B
København K, 1401 Danmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside