Skip to content Skip to footer

Dansk design set fra Paris  –  design talk med Maria Wettergren.

Der var ikke en ledig stol til SVKs design talk med Maria Wettergren, tirsdag d. 17. februar 2015. Blandt publikum sad arkitekt, Anne Dorthe Vester, og møbeldesigner, Maria Bruun, som til daglig arbejder med grænserne mellem arkitektur og design. De to har i det følgende givet deres kommentarer til talken.

Maria Wettergrens galleri i Paris skaber rammerne for den del af designverdenen, hvor eksperimentet og udviklingen er i højsædet. Det ser vi som et dejligt tiltrængt tiltag. Vi ser det som en interessant og utraditionel formidling af dansk design i udlandet.

Galleriet sætter spørgsmålstegn ved, hvad der er design og hvad, der er kunst. Det, der optager Wettergren, er værker, der befinder sig i spændingsfeltet mellem kunst og design. Det er tydeligt at hendes æstetik er bredere end det, vi forstår ved dansk design herhjemme – hvilket sikkert skyldes hendes internationale udsyn. Her er plads til store armbevægelser – og dét, synes vi, er forfriskende.  

Wettergrens baggrund i Dansk Møbelkunst Gallery og hendes tydelige fascination af Finn Juhl bevirker, at hun er fascineret af det traditionelle håndværk. Det, kombineret med en lige så stor interesse for moderne produktionsteknologi, skaber rammerne for hendes særlige udvalg. Netop den kobling, mellem fortidens traditioner og fremtidens nye muligheder, er et spændende felt for den nye generation af dansk design.

Det, vi synes, der er særlig interessant ved Maria Wettergren Galerie er, at det giver designere tid til at eksperimentere og udvikle ved at frigøre værket fra de traditionelle krav såsom rationalisering, produktion og i nogen grad funktion. I vores optik åbner det desuden op for en interessant diskussion om, hvor meget funktion, der kan fjernes fra et møbel.

Maria & Anne Dorthe


Design talks er en serie inspirerende netværksarrangementer for folk i designbranchen, som SVK arrangerer i samarbejde med Træ- og Møbelindustrien.

Er du interesseret i at vide mere om kommende arrangementer, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev her på siden.