Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

I det lille fotoværksted arbejder Bettina Camilla Vestergaard med en bogudgivelse med titlen Notes on the Most Beautiful. Bogen samler en række af hendes seneste værker, som tager udgangspunkt i en rejse til Kairo, kort før det Arabiske Forår brød ud. Ud over at fortælle om sit møde med et fremmed sted, sammenfletter værkerne på poetisk vis tanker om det fotografiske blik, byrum, postkolonialisme, globalisering og skønhed.

Under den første halvdel af sit ophold på SVK arbejdede hun eksperimenterende i mørkekammer og fotostudio med at videreudvikle et tidligere værk, for at  skabe en ny serie fotografier til bogen. Under den sidste halvdel af opholdet arbejder hun digitalt og konceptuelt med selve bogen.

Værkerne i bogen har været udstillet på Fotografisk Center i København, Galleri Breadfield i Malmö (solo), Fotogalleriet i Oslo, Momentum biennalen 2011 i Moss og Münchner Stadtmuseum, München.

“Jeg interesserer jeg mig for, hvordan et sted fortælles og repræsenteres i ord og billeder. Som den rejsende amatør, befinder jeg mig ofte i nye og ukendte sammenhænge, hvor jeg indtager rollen som den der spørger, fremfor den som ved. Mit fokus er hvordan jeg fortæller og mange af mine værker udfordrer dokumentets sandhedsbærende værdi, samt at reflekterer over fotografens og den rejsendes behov for at indsamle, organisere og skabe viden om det fremmede og ukendte.”

Sep. 2014