Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ann Louise Andersen bygger en totalinstallation til en soloudstilling i Møstings Hus. Udstillingen kommer til at fylde alle udstillingsrummene og består af 5 rum og 4 passager, som Ann Louise Andersen skaber inden i udstillingsstedets oprindelige lokaler. Hvert rum får således nye lofter, vægge og gulve. Der vil blandt andet være et stort, rundt rum med 160 cm til loftet og et mindre rum, som kun er 90 cm højt.

 

Udstillingens mange små rum giver beskueren en kropslig oplevelse af, hvordan de fysiske omgivelser og den mentale tilstand spiller sammen – og det er ikke nødvendigvis behageligt at bevæge sig rundt i Ann Louise Andersens installation. Snarere er der tale om en lettere klaustrofobisk og forvirrende oplevelse. Det forstærkes af Andersens brug af række velkendte materialer – udover træ, f.eks. gulvtæppe, badeværelsesfliser, tagbeklædning. Alt sammen materialer som vi kender fra huset og hjemmet, men som nu optræder i helt uforudsigelige kontekster. Udstillingen udforsker det genkendelige rums betydning, og denne øvelse går bl.a. ud på at spille rummets og materialerne oprindelige og nye funktionsmuligheder op mod hinanden.

 

Ann Louise Andersen arbejder med minimalistiske arkitektoniske konstruktioner og med et performativt greb, som betyder, at beskueren i hendes værker involveres og aktiveres på en meget konkret kropslig facon. Andersen arbejder altid med træ, og det gør hun også i denne installation. En forskel fra tidligere er, at installationen er mere end dobbelt så stor som de værker, hun hidtil har skabt. Derfor har Andersen også ophold i SVK’s atelier Store formater, hvor hun på skift bygger de forskellige rum, så det er prøvet af inden udstillingen skal sættes op i 2013.

 

Der arbejdes bl.a. med finer, mdf-plader, lægter, bøjeligt mdf, regler og forskansningsbrædder, og træet forarbejdes på flere af træværkstedets maskiner, herunder rundsaven, dekupørsaven og afkorteren.