Skip to content Skip to footer
Brief info

Danmark, 1960

Veo Friis Jespersen er udannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1994 og Billedskolen, Kbh, 1985. Hun udstiller i ind- og udland og har lavet flere værker til det offentlige rum.

I sine skulpturer og installationer arbejder Friis Jespersen undersøgende og poetisk med materialets iboende kvaliteter, hvad enten det drejer sig om papir, bronze, akrylplast eller grene. Hendes værker optræder på én gang sarte og tyste, men samtidig rå og påtrængende i deres blotlægning af den kunstneriske proces.

Foto: Miguel Vega Olivares

Projekter af

I Store Formater arbejder Veo Friis sammen med billedkunstner, Mikael Thejll, på en totalinstallation til en fælles udstilling ved Møstingshus i januar 2016.

Veo Friis Jespersen udfører delværker til en installation, som skal vises på Skulpturis udstilling ’Rundtenom’ på Den Frie i foråret 2012. Hun arbejder i materialer som gummi, jern, glas, træ, uld, fotoprint, aluminium mv. Til sin deltagelse på en hyldestudstilling for Robert Jacobsen på Esbjerg… Læs mere

Veo Friis Jespersen skaber en skulptur i rustfrit stål og sandblæst glas. Skulpturen opstilles på et opholdsplateau ved indgangen til Skjød landsbys idrætsplads.