Skip to content Skip to footer
Næste ansøgningsfrist: 6. maj 2024 kl. 24:00

Væverne og tekstildesignerne Anne Mette Larsen, Helle Trolle og Anne Louise Bang har siden 2003 arbejdet sammen om udstillingsprojekter under navnet Tekstile Illusioner.

Grundpræmissen for deres samarbejde er den vævede eller flettede statiske skærm kombineret med en dynamisk mønsterverden, der har form af projicerede animationer eller er bygget ind i tekstilerne ved hjælp af bindinger og materialer. Denne grundpræmis har vist sig at være en uudtømmelig kilde af muligheder for med et nutidigt formsprog at undersøge den profession og det håndværk, vi alle er rundet af.

I årenes løb er gruppen nået igennem forskellige temaer, der inkluderer grundbindingerne og mønsterarketyper som stribe, cirkel og tern. Siden vi i 2006 lavede udstillingen TWEEN på Kunstindustrimuset (nu: Designmuseum Danmark), har de været optaget af mere komplekse former for mønsterdannelse, hvor klassiske damaskmønstre har været udgangspunktet for deres projekter. Udover TWEEN har de udforsket damasktraditionen i projektet STILLS og nu også i scenetæppet DISTORTED DAMASK.