Skip to content Skip to footer
Brief info

f. 1991

Mariliis Kundla og Mihkel Pajuste er en københavnsk kunstnerduo etableret i 2019. Deres kunstneriske ambition er at udforske og fortolke dagslysets fænomener og visualisere dem i lysværker. Samtidigt arbejder de holistisk med lysdesign i det arkitektoniske rum. Dette med en afbalancering mellem design thinking og kunstneriske udtryk. Deres lysværker afspejler duoens mangfoldige discipliner, audiovisuelle kommunikation og akademiske baggrund i forskningsbaseret lysdesign. Deres første fælles kunstværk i stor skala ’Solaris’ var en del af Copenhagen Light Festival i februar 2020.

Mariliis Kundla har en BA i audiovisuel kommunikation fra Den Baltiske Film og Media Skole (Tallinn Universitet, Estland) og MSc i lysdesign fra Aalborg Universitet København. Hun har de seneste år arbejdet med lysværker for bl.a. festivaler og museer.

Mihkel Pajuste har en BA i visuel kommunikation fra Danmarks Medie-og Journalisthøjskole og MSc i lysdesign fra Aalborg Universitet København. Han har arbejdet med fotografi og lys som sine primære visuelle medier og har de seneste år arbejdet indenfor forskning i lysdesign.

Projekter af

Mihkel Pajuste og Mariliis Kundlas ophold på Statens Værksteder begyndte med at se bort fra deres traditionelle og rationelle arbejdsformer for at udfordre sig selv med visuelle eksperimenter til en udstilling under 3daysofdesign. Sep. 2020 Vores eksperimenter handlede om at finde et samspil mellem dagslys… Læs mere