Skip to content Skip to footer
Brief info

f. 1993

Lærke Bang Barfod er uddannet beklædningshåndværker og Accessory Designer fra Kolding designskole og har færdiggjort en kandidat i kostumedesign fra Kunstakademiet i Oslo. Hun bor i København og arbejder primært i Danmark og Norge.

Barfod arbejder i krydsfeltet mellem kostumer, accessories, scenografi og installationskunst. Hun finder sin inspiration i børns verden, egne barndomsminder og den menneskeskabte natur, som fx botaniske haver, hvor hun arbejder ud fra deres farver, former, teksturer og kompositioner.

Barfod skaber multisensoriske værker i stof, garn, skum og metal. Værkerne er præget af baggrunden som kostumedesigner og hendes arbejde med scenografi. Hendes arbejde henvender sig primært til et børnepublikum med leg, nysgerrighed og sansning som omdrejningspunkt.

Barfods foretrukne arbejdsteknikker er syning, svejsning, strik og formgivning af stof i samspil med skum, wire og vat.

Hun har tidligere lavet flere danseforestillinger for børn under navnet UTVIK/BARFOD, som er et performativt samarbejde med koreografen Ida Cathrin Utvik (NO)UTVIK/BARFOD. De er netop aktuelle med de to børneforestillinger Himstregimser og andre duppeditter og Rock-a-bye som er på turné i Norge og Danmark i 2024. Tidligere har Barfod arbejdet med formidling af kunsthåndværk og design for børn og unge.

Projekter af

Himstregimser og dippedutter er en sanseudstilling i Rundetaarns bibliotekssal for børn i alderen 2-10 år og deres voksne. Skabt af tekstilkunstneren Lærke Barfod på Statens Værksteder for Kunst.