Skip to content Skip to footer
Brief info

Danmark, 1977

Jesper Aabille arbejder med kunst, der undersøger de fællesskaber, der kan opstå mellem mennesker i forskellige givne situationer eller sammenhænge. Aabilles kunstprojekter finder ofte sted i byrummet og tager form af workshops, performances, skulptur og maleri og danner ramme for dialog og mere poesi i hverdagen.

Aabilles arbejdsmetode involverer altid de mennesker, der bruger og kender stedet. Det kan være i den indledende proces, i det færdige værk, i en midlertidig performance eller i en permanent udsmykning. Formålet er, at værkerne bliver til i mødet med mennesker. Den uforudsigelige åbne proces for værkets tilblivelse sikrer, at værket, beskueren og omgivelserne får en aktie i processen og lejlighed til at præge hinanden i indbyrdes synergi.

Projekter af

I træ- og metalværkstedet har Jesper Aabille forberedt et socialt involverende udsmykningsprojekt til Værebro Park i Bagsværd.

Hos kunstner Jesper Aabille bliver klassiske smørrebrødsmadder manifesteret i akvarel og træ. Projektet udmunder i Den Illustrerede Smørrebrød Encyklopædi, som udstilles på Format Artspace i Nansensgade. Udstillingen skydes i gang med en klassisk rejemad og en lille flyversjus dertil. Jesper Aabilles projekt består i udformningen… Læs mere