Skip to content Skip to footer
Brief info

Danmark, 1958

Har studeret på kunstakademiet i København hos Willy Ørskov og Hein Heinesen (1980-87). Baseret på minimalisme og konceptuel kunst, kombinerer hans værker klassiske kunstformer med postmodernisme.

Indtil slutningen af 1980’erne bestod hans kreationer af flere dele, fra det geometriske til det abstrakte. Materialer inkluderede gips og plast såsom polyester. Andersen har ikke produceret mange skulpturer, men hans store bronzearbejde Ostranenie (1989) og Farvel til P. klassicisme (1991) kombinerer klassisk skulptur med dyr og den menneskelige krop og danner en symbiose af det rationelle og irrationelle.

Fra 1999 til 2008 var Andersen professor ved skulpturskolen på Det Kongelige Danske Akademi. Han har siden været professor på Institut for Concept, Temporality og Space på Vilnius Academy of Arts. Han har også undervist på filmskolen i København.

Projekter af

Når jeg går i gang med et nyt værk, er det ikke sådan, at jeg får en konkret idé til, hvordan det skal se ud. Idéen opstår snarere som en langsom tilnærmelse fra forundring til små modeller af noget, der så ender ud med en… Læs mere