Skip to content Skip to footer
Brief info

Norge, 1962

Uddannet på det Kgl. Danske Kunstakademi, 1988-93 og på P.S.1. i New York, 1995-96. Ann var i 2004-13 professor ved Skolen for Mediekunst på Kunstakademiet i København. I 2009 tildeltes hun Statens Kunstfonds livsvarige hædersydelse.

Hun har udstillet i bl.a. Kyoto, Tel Aviv, New York, Amsterdam, London, Basel, Napoli og København.

Ann trækker i sine værker på en bred vifte af litterære referencer, især til oversete filmiske genrer som eksempelvis science fiction. Materialevalget spænder vidt fra 3D-animation, lyd- og lysinstallationer, tekst, fotografi og skulptur. I sine værker reflekterer hun kritisk over køn og seksualitet, sociale og politiske forhold og spekulationer omkring det ukendte.

Hun har udstillet over det meste af verden og anses for at være én af dansk kunsts væsentligste udøvere inden for nye medier.

Hun bor og arbejder i København og New York.

Projekter af

Ann Lislegaard arbejder på et offentligt værk med 3 stk. avatars til en park i Stockholm.  

Ann Lislegaard har sammen med Louise Hold Sidenius produceret en række tryk, der udspringer af Ann Lislegaards arbejde med 3D animation.

Billedkunstner, Ann Lislegaard, arbejder på en spejlskulptur i stor skala til udstillingen Para-site, der vil bestå af 3D-animation, skulptur, lyd og tekst. Med referencer til science fiction undersøger hun, hvordan den omkringliggende verden påvirker vores bevidsthed, køn, sprog, tid og rum.