Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

En del af kunstområdets økosystem

SVFKs bidrag til kunst- og kulturområdet i Danmark er en professionel produktions- og udviklingsplatform for alle de kunstneriske fagområder. Med bred teknisk og håndværksfaglig viden, specialindrettede værksteder og store produktionsforhold tilbyder vi de mest optimale rammer for udviklingsprojekter og for udarbejdelse af krævende værker til udstillinger og andre formål. Alle professionelle, uanset faglig baggrund, kan søge om at benytte faciliteterne.

Vores mission er at styrke den kunstneriske produktionsevne i Danmark – gennem vores egne værksteder og gennem samarbejder med andre kunstneriske produktionsmiljøer, uddannelsesinstitutioner og værksteder.

Vores tre fokusområder er:

  • Værkproduktion
    Vi bidrager til realisering af kunst- og designprojekter ved at stille værksteder og produktionsfaglighed til rådighed.
  • Kunstnerisk udvikling
    Vi understøtter undersøgende og innovative udviklingsprojekter inden for kunstnerisk produktion.
  • Videndeling
    Vi styrker udvikling og innovation inden for kunst, design og arkitektur gennem en række formidlingsaktiviteter, netværksmøder, kurser og arrangementer.

Vi afholder jævnligt art talks, design talks og kulturnatarrangementer, ligesom vi også lægger lokaler til en lang række møder, workshops og arrangementer for branchens interessenter.
Kontakt administrationen, hvis du ønsker at låne et lokale.

Faciliteter

SVFK består af 9 atelierer fra 28 til 140 m2, tre gæsteværelser og fuldt udstyrede specialværksteder inden for:

Faglig sparring

Til hvert værksted er der tilknyttet konsulenter og værkstedsledere, som er fagligt uddannede håndværkere og kunstnere med mange års erfaring. Vi tilbyder også sparring omkring dit projekt, inden du søger ophold.

Arbejdsro og fagligt miljø

På SVFK har du typisk et atelier for dig selv, hvor du kan arbejde, når det passer dig. Vi gør alt, hvad vi kan for at imødekomme særlige ønsker og behov. Her møder du professionelle på tværs af alle de kunstneriske brancher.

Vidensdatabase

SVFK har en unik position som vidensopsamler på kunstneriske arbejdsprocesser. Her på siden finder du således en omfangsrig database vedrørende udvikling og produktion af kunst, design, kunsthåndværk, arkitektur og konservering. Brug søgefunktionen til at finde brugere af huset og information om bestemte teknikker og materialer.

Historie

Læs Peter Michael Hornungs artikel “Kunstens fødeklinik” om husets opstart og funktion i årene 1986-2005.