Skip to content Skip to footer
Næste ansøgningsfrist: 5. august 2024 kl. 24:00

Kunstneren i atelieret på Gammel Dok med skitser, farveprøver, materialer og inspiration.

Jette Gemzøes udstilling på Trapholt giver et spændende indblik i arbejdsprocesser og kunstnerisk udvikling.

 

Tekstilkunstneren Jette Gemzøe er en markant person i traditionen inden for dansk tekstilkunst. Hun har udført adskillige store udsmykningsopgaver for Kunstindustrimuseet, Undervisningsministeriet, Ny Carlsbergs Glyptoteks Bibliotek, Novo Nordisk og Copenhagen Business School – og hendes unikke vævede tekstiler har været udstillet verden over.

 

Udstillingen på Trapholt er både retrospektiv og fremsynet i sin karakter, idet den både byder på projektet Fibrenes metamorforiske egenskaber, som viser de mange kunstneriske muligheder, der er i et slags fiber, såvel som de helt nye arbejder, der kombinerer ætsetryk og strukturel vævning. Denne helt nye rumudsmykning i Centralsalen på Trapholt er tilvirket på Statens Værksteder.

 

Tekstilkunstneren har systematisk registreret og dokumenteret undervejs i sit virke – og det er en proces, der også kommer den nysgerrige beskuer til gode. Dokumentationen giver nemlig et ofte sjældent indblik i kunstneriske arbejdsprocesser, der kan føre til større forståelse for det værk, man står overfor.

 

Udstillingen byder også på flere fotografier, der dokumenterer tekstilkunstnerens arbejdsproces – bl.a. med billeder fra lokaliteter på Statens Værksteder for Kunst og Håndværk. Fotografierne er levende

 

 

 

beviser på den intense proces det er at arbejde frem til en så omfattende udstilling, som den der er blevet vist på Trapholt. Samtidig giver det et indblik i emner som samarbejde, udvikling, ro, eftertænksomhed og ikke mindst hårdt arbejde – for trykkene på de vævede stoffer har været hårdt arbejde.

 

—-

 

Fakta

Jette Gemzøe er født i 1942 og blev uddannet som væver og tekstilkunstner i perioden 1960-1964 ved John og Kirsten Beckers væveværksted.  Hun fik i 2005 tildelt Thorvald Bindesbøll Medaljen for sin utrættelige udforskning af det tekstile medie og fine kunstneriske indsats.

 

Denne weekend er sidste chance for at se udstillingen “Fra det intime til det monumentale” på Trapholt i Kolding.  Sidste dag er søndag d. 13. januar.

 

Læs mere om udstillingen på www.trapholt.dk

 

Hør også Jette Gemzøe fortælle om sit kunstneriske virke i Kunstmagasinet på P1 fra d. 23. december 2007 her. Udsendelsen er optaget i væveværkstedet på Statens Værksteder. Udsendelsen byder også på et interview med billedhuggeren Eli Benveniste, der er aktuel med udstillingen “Det Evige Nu” sammen med fotografen Kirsten Klein på kunstcenteret Silkeborg Bad. Flere af Benvenistes skulpturer har også fundet deres tilblivelse på Gammel Dok.