Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Foyer er Statens Værksteders eget udstillingsrum, der viser værker skabt helt eller delvist hos os.

Lokalet ved indgangen til Strandgade 27B benyttes til at vise udvalgte værker af residerende kunstnere og designere. Hvis der er en udstillingsaftale, som ikke lægger sig klos op ad opholdet på Statens Værksteder, vil der være en rum tid, hvor værkerne må opbevares et sted. Vi ser dette tiltag som en unik mulighed for at fremvise sine værker før eller imellem udstillinger, men også som en mulighed for den udstillende kunstner til at invitere kolleger, kuratorer og kunstinteresserede til at indgå i en dialog om værkerne, der er på vej ud i verden. En preview opportunity.

For kunstnere og designere giver en udstilling på Statens Værksteder mulighed for at afprøve en opsætning og det første møde med beskueren.

For Statens Værksteder giver rummet anledning til at vise, hvad der bliver lavet bag de lukkede døre i det gamle pakhus. Diversiteten i dimensioner, genrer, kunstarter, materialer og teknikker. Materialevalg, stoflighed, taktilitet og andre elementer af de kunstneriske arbejdsprocesser, der foregår i huset, vil komme til udtryk, og rummet vil fungere som et showroom for den mangfoldighed af værker, der produceres året rundt i de kunstneriske værksteder og atelierer.

Kriterier

  • Det udstillede er produceret helt eller delvist på Statens Værksteder for Kunst.
  • Ligesom når der søges om ophold gælder det, at den kunstneriske kvalitet skal være i top.
  • Værkerne vil blive udstillet i sin endelige form.
  • I værkbeskrivelsen lægges der vægt på at fremhæve materialer og teknik

Praktisk
Hvilke arbejder, der udstilles, afgøres af administrationen. Der indgås en individuel aftale mellem den udøvende og SVFKs personale, hvor tidsperioden kan variere.

Al praktisk assistance og teknisk hjælp leveres in house.

Vil du ansøge om at udstille i FOYER, så send en mail til Frederik Hardvendel: frederik@svfk.dk med beskrivelse og skitser af din idé.