Skip to content Skip to footer
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

The Essence of Craft – it’s all in the detail

august 26, 2015 0:00 - oktober 13, 2015 23:59

Gratis

Den danske møbelsnedker, Rasmus Fenhann, er grundlæggende inspireret af godt, gedigent håndværk. Han har rejst og opholdt sig i Japan, som siges at have en ganske særlig tradition for finesse og detaljearbejde. Japanerne skaber et rum for håndværket, som ifølge Fenhann er ved at forsvinde i Danmark.

Kendetegnet for Fenhanns møbeldesign er fascinationen af detaljearbejdets output, og det er håndværket, der definerer designet. Dette valg har han truffet på et tidligt tidspunkt i sin karriere, og han har dermed skabt sig en levevej uden at gå på kompromis med håndværket.

Galerie Maria Wettergren fik tidligt et godt øje til Fenhanns møbler, som placerer sig i spændingsfeltet mellem kunst og håndværk, og senest har galleriet udstillet Fenhanns møbler under titlen ”Japanometry” – en titel, der kombinerer Fenhanns to hovedinspirationskilder; Japan og geometri.

PastedGraphic-1-1_edit

I forbindelse med Biennalen for Kunsthåndværk og Design afholder Statens Værksteder for Kunst en design talk med fokus på håndværkets betydning fra tradition til fornyelse. Rasmus Fenhann vil eksemplificere sit arbejde med inspiration fra forskellige håndværkstraditioner og fortælle om sin kompromisløshed.

Dato: 26. august 2015
Kl. 16.30
Sted: Statens Værksteder for Kunst, plan 4

Skriv til tilmelding@svfk.dk for at sikre dig en plads.


Rasmus Fenhann er uddannet møbelsnedker og møbeldesigner. Han lever primært af at tegne og udføre møbler på eget værksted. Derudover underviser han som timelærer på Danish Institute for Study Abroads møbelprogram.

> Rasmus Fenhanns hjemmeside
> Rasmus Fenhann på SVK

Design talks på Statens Værksteder for Kunst arrangeres i samarbejde med TMI, Træ- og Møbelindustrien.

Detaljer

Start:
august 26, 2015 0:00
Slut:
oktober 13, 2015 23:59
Pris:
Gratis