Skip to content Skip to footer
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Open Studio: Johan Buskov Romme

februar 28, 2020 15:00 - 17:00

Billedkunstner, Johan Buskov Romme, er fascineret af jord som æstetisk fænomen. Med en researchbaseret tilgang til det materiale, der ligger til grund for menneskets eksistens, betragter han en materiel tilstand, der på en og samme tid bærer spor af fortiden og vidner om fremtiden.

Feb. 2020

Til sit ophold på Statens Værksteder har Johan indsamlet jord med stedspecifik oprindelse for at skabe repræsentative vidnesbyrd om Danmarks jord anno 2020. Jorden testes i SVFKs konserveringsværksted som et videnskabeligt forarbejde til en serie større kunstværker.

“Jord som materiale har divergerende egenskaber. Set fra én vinkel har vi en materiel tilstand, hvori ting forgår og bliver til. Et vendepunkt hvori livets byggesten skabes. Samtidig har vi en uvurderlig og uforudsigelig masse af skidt og ragelse, som nutidens mennesker helst ikke beskæftiger sig med” forklarer Johan, og det er netop denne “masse” han koncentrerer sin research omkring.

Fredag d. 28. februar kl 15:00 åbner Johan sit værksted til et eksklusivt indblik i og en dialog omkring sit kunstneriske forskningsprojekt. Kom og bliv inspireret til at anskue jord på nye måder og bliv klogere på et materiale, vi alle tror, vi kender.

Det er gratis at deltage, men tilmelding kræves. Send en mail til tilmelding@svfk.dk.

Om kunstneren
Johan Buskov Romme er uddannet billedkunstner fra Kunstakademiet i Hamborg og fra Sandberg Institute i Amsterdam: MFA, ‘Materialisation in Art and Design’.

Johans arbejde er centreret omkring menneskets ressourcer i den interpersonelle relation og i forhold til det omgivende miljø. Hans værker forholder sig til det sanselige og elementære ved brug af virkemidler som mikro / makro-skala, der kan forstærke oplevelsen af rum og geografiske dimensioner.

Detaljer

Dato:
februar 28, 2020
Tidspunkt:
15:00 - 17:00
Begivenhed Kategori:

Arrangør

Statens Værksteder for Kunst