Skip to content Skip to footer
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Open Studio // Amanda Betz

september 11, 2019 0:00 - 23:59

Gratis

Inspireret af den japanske have arbejder arkitekt, Amanda Betz, med papirets konstruktive egenskaber og fremkalder en abstraktion til de danske landskaber. Hun skærer, strækker og folder papiret i en kombination af maskinens og håndens kraft for at fremkalde lys- og skyggeeffekter i faste, rytmiske mønstre.

August 2019

I den japanske have kan en sandflade fremkalde erindringen om havet og en gruppe dramatiske klipper antyde et vandfald. Ligeledes kan papiret i sin materialitet antyde naturen, og skæringen i arket kan fremkalde en erindring om høst.

Amanda Betz skaber på Statens Værksteder for Kunst en række værker, der tager udgangspunkt i de danske marker som et meditativt rum. Intentionen er at opnå den ro, man får ved at se en mark i fuldt flor eller et givent landskabs rytme og horisont. Ved at se på markens og kornets anatomi former hun sit eget sprog, og gennem papiret arbejder hun sig ind i akset og horisonten.

Amanda udfordrer skæreplotteren og papirets potentiale til det ypperste. Som mejetærskeren skærer plotteren rytmisk gennem papirarket. Med hånden samles afgrøderne, som komponeres, oplimes og udstrækkes henover et lærred. Således frembringes 3-dimensionelle subtile poetiske konstruktioner i Amandas værker. Processen begynder typisk med klassiske blyantskitser, papir som hun folder, skærer og printer. Hun ynder at maksimere materialets og maskinens potentiale for at opnå nye eksperimenterende former.

Vil du høre Amanda selv fortælle om sit arbejde med papiret og måske både se og røre ved hendes poetiske landskabskonstruktioner, skal du kigge op på 4. sal på Statens Værksteder onsdag d. 11. september kl. 16.30. 

Amanda vil desuden ved denne særlige lejlighed præsentere forfatter, Peder Frederik Jensen, som hun for nyligt har indgået et samarbejde med. Peder læser op af tekster han har skrevet specielt til Amandas værker.

Vi serverer et glas vin, og du er velkommen til at stille spørgsmål. Arrangementet er gratis, du skal blot sende en mail til tilmelding@svfk.dk, så vi ved, at du kommer.

Om Amanda Betz
Uddannet arkitekt og arbejder i spændingsfeltet mellem kunst, design og arkitektur. Papiret har altid været hendes foretrukne medie, og med det eksperimenterer hun i spændet mellem 2 og 3 dimensioner.
Amanda Betz har opnået både national og international anerkendelse for sin evne til at fange en stor kompleksitet i et simpelt objekt. Hendes arbejder reflekterer fragmenter af arkitektur og en unik eksperimenterende tilgang til mønstre og geometriske konstruktioner.

www.amandabetz.com

Om Peder Frederik Jensen
Bådebygger og digter. Peders baggrund som håndværker har givet ham en unik tilgang til forfatterfaget. Mødet mellem skibets og papirets linjer har banet vejen for et forfatterskab, der altid har mødet med et andet menneskes liv og vilkår som primær faktor. 

Detaljer

Dato:
september 11, 2019
Tidspunkt:
0:00 - 23:59
Pris:
Gratis