Skip to content Skip to footer
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Mellem forskningsprojekt og kunstnersubjekt

april 19, 2017 0:00 - 23:59

Gratis

Open Studio ved billedkunstner, Kristian Sverdrup, i SVKs største atelier, Turboladen, Wilders Plads 8E. I samtale med Matthias Borello fra Kunsten.nu
d. 19. april 2017 kl. 16:30.

I kraft af diagnosen, Cerebral Parese, har Kristian siden 2014 deltaget i en række toneangivende forskningsprojekter udført af Københavns Universitets Neuro- og Idrætsmedicinske Institut. I et nært samarbejde med studerende og forskere har Kristian indsamlet videnskabelige data til brug for sine egne kunstneriske studier. Med disse data har han, v.hj.a. EMG, MR-scanning, ultralydsscanning og biopsier, gjort sig selv til genstand for en større undersøgelse – en undersøgelse, der skal munde ud i en kunstudstilling. Videnskab og krop smelter sammen i kunsten og bliver en abstraktion over digitale afkodninger, der udfordrer selvportrættets klassiske form.

Kristian inviterer til et kig ind i arbejdsprocessen, der bl.a. involverer en skulpturel bænk, hvis formsprog refererer til en elektromyografisk måling – en spastisk impuls i hans ‘dårlige ben’, der således bliver til et møbel i menneskelig skala.

Kristian har fået bevilget et ophold i SVKs største atelier, fordi han skal udføre værker i stor skala til en soloudstilling hos Kunsthal Nord. Han arbejder i flere forskellige materialer og medier såsom træ, beton og maleri.

Alle er velkomne! Send en mail til tilmelding@svfk.dk så vi ved, at du kommer.

Kristian Sverdrup er uddannet fra School of Fine Arts, Perugia, Italien 1993 – 1994, Ærø Kunsthøjskole 1996 – 1997 og Det Kongelige Danske Kunstakademi 1998 – 2005.

> Kristian Sverdrups hjemmeside

Projektet støttes af:
Knud Højgaards Fond
L.F. Foghts Fond
Poul Johansen Fond
Statens Kunstfond
Elsass Fonden

Detaljer

Dato:
april 19, 2017
Tidspunkt:
0:00 - 23:59
Pris:
Gratis