Skip to content Skip to footer
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Liquid Materiality

maj 23, 2017 0:00 - 23:59

Gratis

Tag med til en faglig og inspirerende eftermiddag på Statens Værksteder for Kunst, når seminaret “Liquid Materiality” afholdes i forbindelse med Biennalen for Kunsthåndværk og Design.

23. maj kl. 13:00-16:00

OBS! Seminaret er overtegnet, og vi har lukket for tilmeldinger.

På seminaret kan du møde seks designere, der vender formgivning på hovedet og tilbyder et radikalt blik på, hvad design kan have af betydning i vores liv. Fokus vil være på formgiverens særlige tilgang til farver, tekstil, form og rumlighed.

Oplæg ved:

  • Ulrika Mårtonsson, designer og seniorlektor på Konstfack i Sverige
  • Included Middle v. Margrethe Odgaard, tekstildesigner og Chris Liljenberg Halstrøm, møbeldesigner
  • Isabel Berglund, tekstilkunstner
  • MBADV v. Maria Bruun, møbeldesigner og Anne Dorthe Vester, arkitekt

Arrangementet modereres af udstillingskurator for Museet på Koldinghus og Designskolen Kolding, Anni Nørskov Mørch. Anni har som kurator og projektleder i krydsfeltet mellem kunst, design og kunsthåndværk bl.a. stået bag udstillinger som Biennalen for Kunsthåndværk og Design 2007 og 2010 samt Designskolen Koldings afgangsudstilling siden 2015. Hun er desuden skribent for online magasinet designETC.

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig, da der er et begrænset antal pladser: tilmelding@svfk.dk

Ulrika Mårtonsson forsker i krydsfeltet mellem arkitektur og tekstile kvaliteter. Gennem håndværksmæssige tekstile teknikker undersøger hun, hvorledes man kan give arkitektur et tekstilt udtryk og dermed en anden rumlighed, end den man normalt ser inden for arkitekturen. De karakteristika, man ofte forbinder med tekstil, såsom narrativ historiefortælling, kulturbærende elementer og taktilitet, overfører hun til det arkitektoniske felt for at se, om det kan skabe nye betydninger med spørgsmål som “kan arkitektur være tekstil? Kan tekstil være arkitektur?”

Margrethe Odgaard har som tekstil formgiver fokus på farve, mønster og taktilitet og søger konstant efter nye måder at udforske farve og mønster i materialet. Sammen med møbeldesigner, Chris Liljenberg Halstrøm, har hun skabt projektet Included Middle, som har tilført begges arbejde et tredje rum, som mellem deres to fag er blevet et nyt iderigt afsæt for formgivning. ”Fordi vi kommer fra hver vores fag, er det vores dogme, at begge fag skal være til stede i vores produkter. Form, funktion, mønstring og farver påvirker hinanden gensidigt, når vi arbejder, og som Included Middle bliver vi nærmest en tredje person, der skaber objekter ud fra alle fire parametre.”

Chris Liljenberg Halstrøm arbejder hovedsageligt med møbler og mindre objekter til hjemmet med udgangspunkt i hverdagens kontekstuelle behov. Hendes faglige fokus tager afsæt i det velkendte og neutrale, som hun bruger til at udvikle nye udtryk og formål med.

Isabel Berglund er både i ind- og udland kendt for sine storskala-strikkemonumenter, som bl.a. skabes igennem en række workshops, der inddrager frivillige i skabelsesprocessen. Resultatet er spektakulære kunstværker, hvor kunstnerens æstetik kombineres med en social agenda.

MBADV består af arkitekt Anne Dorthe Vester og designer Maria Bruun. Duoen skaber objekter, der placerer sig i spændingsfeltet mellem arkitektur, design og kunst. Værkerne associerer til dagligdagsobjekter som abstraktioner over eller fragmenter af rumlige arkitektoniske sammenhænge. Æstetikken og den håndværksmæssige detalje er i højsædet.

NB! Billedet i toppen er Margrethe Odgaard på Statens Værksteder for Kunst i færd med projektet Rite-Rite til en soloudstilling på Rösshka Museet i Göteborg. Fotograf: SVK

 

Detaljer

Dato:
maj 23, 2017
Tidspunkt:
0:00 - 23:59
Pris:
Gratis