Skip to content Skip to footer
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Lær om farver i arkitektur, design og kunst

august 30, 2018 0:00 - 23:59

Gratis

Farvesalon på Statens Værksteder for Kunst, Plan 4
Torsdag den 30. august kl. 16.30

Kontempo ­­– den danske forening, som arbejder for at udbrede kendskabet til nutidig tekstilkunst og -design – sætter stemningen så fint til deres kommende farvesalon på Statens Værksteder for Kunst:

”Ligesom et ord først får sin klare betydning i sammenhæng med andre ord, får de enkelte farver først deres betydning i sammenhæng med andre farver.”

Citatet her kom i sin tid ud af den schweiziske Bauhaus-lærer og ekspressionistiske maler Johannes Ittens mund, da han i 1960’erne blev berømt for sit bogværk om farvelære og især farvecirklen på de 12 felter af primære, sekundære og tertiære farver.

Den 30. august kan du komme helt tæt på læren om farver, når tre danske farveeksperter holder oplæg ved Kontempos farvesalon på Statens Værksteder for Kunst: Malene Bach, Bente Lange og Ann Linn Palm Hansen. Alle tre er de formgivere og har farven som deres æstetiske omdrejningspunkt.

Malene Bach er billedkunstner og giver farvesætning en helt central plads i sine stedspecifikke arkitektoniske interventioner. For hvilken indflydelse yder farver eksempelvis på arkitektur og rum? Et spørgsmål, Bach undersøger i projekter af både stor og lille skala, i det offentlige rum og på galleri- og museumsudstillinger.

Bente Lange er uddannet arkitekt og er en af landets førende inden for restaurering af farver i byggeri. Hun har skrevet en lang række bøger om emnet og vil fortælle om sit pionérarbejde ved Kontempos farvesalon.

Sidst, men ikke mindst, gæster også designer Ann Linn Palm Hansen salonen. Efter et langt arbejdsliv i sort/hvid begyndte hun for få år siden at arbejde med farver. Her forærede hun sit kunstneriske virke et helt nyt udtryk – og tilmed nye samarbejder med markante aktører som Helle Jongerius og Kvadrat.

Efter farvesalonens talerække vil der være information og åben for spørgsmål om Kontempos Open Call til udstillingen Is this Colour, som finder sted i Rundetårn til næste år.

Der er lukket for tilmeldinger. Du kan se med live fra arrangementet på https://www.facebook.com/statensvaerksteder/

> Besøg Kontempos website

Detaljer

Dato:
august 30, 2018
Tidspunkt:
0:00 - 23:59
Pris:
Gratis