Skip to content Skip to footer
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Kostumer og balletperformance på Statens Værksteder for Kunst

maj 2, 2019 0:00 - 23:59

Gratis
Tatiana Andersen Camre

Draperinger, empireagtige snit og kjortler. Smukke fresker, guldbelagte lofter og ornamenterede dekorationer. Tekstil- og kostumedesigner Tatiana Andersen Camre er med inspiration i den italienske renæssance i færd med at skabe farverige klæder til en performance med dansere fra Den Kongelige Ballet. Under Danish Design Festival, torsdag den 2. maj, kan du få en lille forsmag på SVK.

Antikken, renæssancen, barokken. Historien vækkes ofte til live i tekstildesigner Tatiana Andersen Camres beklædning. Og det samme gælder i hendes aktuelle projekt, som hun lige nu arbejder med på Statens Værksteder for Kunst: kostumer til performances i Den Kgl. Afstøbningssamling.

Den Kgl. Afstøbningssamling, som rummer over 2000 gipsskulpturer, opstillet i Vestindisk Pakhus ved Toldboden, holder kun åbent for offentligheden få gange om året. Og det er en skam, mener Tatiana Andersen Camre. For hende er der et stort potentiale i de smukke, gamle afstøbninger, hvoraf nogle af dem går helt tilbage til 1700-tallet. De er dramatiske, teatralske og overvældende. Og så repræsenterer de verdens- og danmarkshistorien, fra det mytologiske Rom til Christian IV og barokken.

Derfor håber hun at være med til at genoplive samlingen, eller vores opmærksomhed på den, ved at fremvise moderne ballet blandt skulpturerne og tilsætte både musik og lys.

En lille forsmag
Projektet skal hun udarbejde sammen med en koreograf og dansere fra Den Kongelige Ballet. Tatiana Andersen Camre gik selv på den kongelige balletskole som barn, og siden hun blev uddannet i Fashion Print fra Central Saint Martins i London, er hun vendt tilbage til teatret og balletten adskillige gange, både som kostumedesigner, men også som idékvinden bag flere performances i det offentlige rum, blandt andet på Thorvaldsens Museum og Davids Samling.

Du kan få en smagsprøve på hendes aktuelle projekt og indblik i kostumernes tilblivelse, når SVK inviterer indenfor under Danish Design Festival, hvor nuværende og tidligere dansere fra Den Kongelige Ballet vil optræde med en koreografi, skabt sammen med tidligere solodanser og koreograf Susanne Grinder. Det er torsdag den 2. maj kl. 17.30.

Tatiana Andersen Camre

Langt fra minimalismen
Kostumerne skaber Tatiana med den analoge teknik, serigrafi, også kaldet silketryk eller rammetryk. Og inspirationen til farver og mønstre har hun endnu engang fundet i historien, helt specifikt i den italienske renæssance og barok, som hun har udforsket både på rejser og i bøger, i arkitektur og i billedkunst.

Overdådighed er et kodeord i projektet; et kodeord Tatiana ofte arbejder med, for hun er langt fra en minimalist, siger hun. Faktisk ræsonnerer den skandinaviske tradition for ’less is more’ og få, jordnære farver ikke rigtig hos hende. Måske fordi hun uddannede sig i udlandet på en skole, hvor kun fantasien rådede, og hvor ’virkeligheden’ var noget, man ikke forholdt sig til.

Til gengæld forholder hun sig indgående til, hvordan kostumerne er at bevæge sig i for balletdanserne. Og hvordan forskellige stoflige kvaliteter kan understøtte koreografien og den overordnede historie, som skal fortælles. Tynd chiffon virker for eksempel helt drømmeagtig, når den er i bevægelse, hvorimod velour eller jersey er tung og tyngende.

Om det er chiffon, silke, crepe de chine eller noget helt fjerde, balletdanserne kommer til at optræde i, må du vente at se.

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding. Først-til-mølle.
Tilmeld dig via tilmelding@svfk.dk.

Detaljer

Dato:
maj 2, 2019
Tidspunkt:
0:00 - 23:59
Pris:
Gratis