Skip to content Skip to footer
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Foranderligt Privat

juni 8, 2016 0:00 - 23:59

Gratis

Artist talk med arkitekt og billedkunstner, Maya Peitersen, i SVKs udendørs atelier, Huggegården. 

Maya Peitersen er inviteret til at skabe et rumligt værk til gruppeudstillingen ’The Garden of The Forked Paths’ på udstillingsstedet teksas i Græsted. I den forbindelse har hun fået et arbejdsophold på Statens Værksteder til at udvikle sit koncept, som mikser forskellige genrer inden for billedkunsten og trækker referencer til bræt- og rollespilskulturen. Udstillingens visuelle fremtoning vil være af skulpturel-installatorisk art.

Mayas arbejde i Huggegården koncentrerer sig om at skabe en scenografi til et bræt / rollespil i menneskestørrelse. Hvor hun tidligere har benyttet træ som materiale, arbejder hun nu på at overføre sit visuelle udtryk til metal. Skulpturer og kostumer udføres således i jern og stål.

Onsdag d. 8. juni 2016 kl. 16.30 åbner vi gårdhaven op til et glas vin og et kig ind i arbejdsprocessen. Hvem ved, måske kan man få lov at prøve installationen af på egen krop?

I samtale med Matthias Borello fra Kunsten.nu giver Maya instrukser i, hvordan installationen anskues og behandles – også i relation til tidligere værker.

Arrangementet er gratis, men vi vil meget gerne modtage en tilmelding på tilmelding@svfk.dk

Se begivenheden på Facebook

 

IMG_2069_edit_cropPå arbejde i metalværkstedet (foto taget af kunstneren)

 


Om kunstneren

Maya Peitersen er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademis Arkitektskole i 2004.

Hun arbejder i et krydsfelt mellem arkitektur og billedkunst med fokus på installationer og skulpturer – oftest udført i træ, samt tucshtegninger. Desuden har Maya kurateret en række udstillinger i sine selvbyggede artspaces. Maya er den ene halvdel af kunstnergruppen ‘The Truth Behind Small’ som hun har sammen med billedkunstner, Linda Bjørnskov.

Af udstillinger kan bl.a. nævnes: VRANG, soloudstilling i Øksnehallens foyér 2011. Hendes artspace Dansk Standardpoesi 2013/14. Minde om vold, udstilling i Dansk Standardpoesi sammen med Linda Bjørnskov 2014. Imago Mundi, gruppeudstilling, der bl.a. kommer på Venedig Biennalen 2015, og en soloudstilling på Albertslund Rådhusgang 2015.

Maya har modtaget legater fra Akademirådet, Dreyers Fond, Statens Kunstfond, samt Nordisk Kulturfond.

> Maya Peitersens hjemmeside

Detaljer

Dato:
juni 8, 2016
Tidspunkt:
0:00 - 23:59
Pris:
Gratis