- Denne begivenhed er allerede afholdt.
Design talk │ Danmarks nye designer
april 29, 2019 0:00 - 23:59
GratisPå TV leder man efter ‘Danmarks næste klassiker’, men hvem er egentlig Danmarks nye designer? Hvordan ser den nye designfaglighed ud, og er det overhoved relevant at spørge efter design med den gamle ’klassiker’-terminologi for øje? De spørgsmål stiller vi en række både nyuddannede og garvede designaktører mandag den 29. april ved en design talk på Statens Værksteder for Kunst.
April 2019
De nye designere, som udklækkes fra Danmarks forskellige designuddannelser, har i dag vidt forskellige profiler og tilgange til det at designe. Nogle sigter efter at blive stjerner på den designhimmel, hvor koryfæerne fra den moderne designalder sidder. Andre uddanner sig med ambitioner om at lede designprocesser i fremtiden, søge løsninger på verdens store udfordringer eller skabe bro mellem design og nye teknologier.
Der er mange bud på og også forventninger til, hvad de nye designere skal kunne, og på Statens Værksteder for Kunst vil vi gerne både nuancere opfattelsen af, hvad en designer er i dag, men også diskutere hvor designfagligheden er på vej – og heribandt hvordan den klassiske forståelse af design, som vi som kulturinstitution repræsenterer og rummer, skal opfattes i dag.
Til at diskutere dette har vi inviteret en række spændende aktører, som fra hver deres stol har gode indsigter og perspektiver på spørgsmålene. Mathilde Serup, som er programansvarlig for KADK’s nye uddannelsessamarbejde med CBS, Strategisk design og entreprenørskab, Christian Holmsted-Olsen, som er udstillings- og samlingschef på Designmuseum Danmark, og Jens Martin Skibsted, som er designer og medlem af tænketanken Designrådet.
Men inden de tre kaster sig ud i en paneldebat om emnet, vil tre nyuddannede designere holde et kort oplæg om dem selv og deres tilgang til design. Møbeldesigner Aske Foersom, som i dag arbejder på en tegnestue, tekstildesigner og væver Tanja Kirst, som arbejder kunstnerisk og visionært med at væve i bæredygtigt hamp, samtidig med at hun er showroom manager for tekstilvirksomheden Kvadrat. Og interaktionsdesigner Andreas Refsgaard, uddannet fra CIID, som med en kreativ og ‘machine learning’-tilgang til det digitale sprog designer ukonventionelle interaktive designs.
Aftenens talk vil blive modereret af Frederik Hardvendel, direktør for Statens Værksteder for Kunst.
Arrangementet finder sted mandag den 29. april kl. 17-19. Den sidste halve time bruger vi som sædvanlig på et glas vin og netværksnak.
Det er gratis at deltage, men husk at tilmelde dig på tilmelding@svfk.dk