Skip to content Skip to footer
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Art talk – Den svære udvælgelse

april 5, 2018 0:00 - 23:59

Gratis

Mange institutioner og virksomheder ved, at kunst er godt for arbejdsmiljøet, for åbne offentlige rum, for mødesteder og det fysiske såvel som psykiske velbefindende. Men når man som virksomhed beskæftiger sig med et felt, der ligger langt fra den kreative branche, kan det være vanskeligt at implementere kunsten i hverdagen. Det er der heldigvis eksperter, der kan råde bod på. Mød dem, der vælger kunst til byrum og institutioner til en snak om udvælgelseskriterier og deres egne personlige overvejelser og erfaringer.

5. april 2018 kl. 16.30
Statens Værksteder for Kunst, plan 4

På denne torsdag eftermiddag kan du møde:

  • Stine Høholt, bestyrelsesmedlem, Ny Carlsbergfondet.
  • Peter Bonnén, billedhugger og ansvarlig for køb og salg af kunst til foreningen, Kunst på Arbejdspladsen.
  • Michael Roloff, selvstændig kurator – har bl.a. indkøbt kunst for Statens Kunstfond.

I samtale med SVKs direktør, Frederik Hardvendel, vil vi berøre spørgsmål som “hvordan foregår udvælgelsesprocessen i praksis og samarbejdet med den pågældende kunstner/virksomhed? Hvordan samarbejder man på tværs af forskellige fagligheder? Hvad kan kunst i offentlige rum og bygninger, som ikke oprindeligt er tiltænkt kunst?”

Der er fri entré, men tilmelding er nødvendig. Send en mail til tilmelding@svfk.dk

Om oplægsholderne

Stine Høholt

Kunstfaglig chef på ARKEN og har desuden fungeret som sagkyndig i Nordisk Kulturfond, censor ved KU og SDU samt været medlem af en række nævn og udvalg, herunder Forskningsnævnet ved Danmarks Designskole. Medlem af Ny Carlsbergfondets bestyrelse (og dermed Glyptotekets bestyrelse) siden 2017. Ny Carlsbergfondet blev oprettet i 1902 af Carl Jacobsen og finansieres af indtægterne fra hans andel i Carlsberg-bryggerierne. I dag arbejder fondet fortsat med at realisere Jacobsens vision om at gøre kunsten tilgængelig for det bredest mulige publikum. Fondets arbejde og bevillinger er rettet mod udsmykningsopgaver, kunstindkøb, værkdonationer til museer og kunstforskning, mens en fri pulje rummer midler til andre kunstrelevante formål.

Peter Bonnén

Billedhugger m.m. Debut separatudstilling 1962, utallige udstillinger i ind- og udland. Repræsenteret på en stor del af de danske museer samt flere udenlandske. Medlem af Akademirådet af flere omgange, formand 1980-83. Har været formand for Sommerudstillingen og Grønningen samt flere legatbestyrelser. Kunstnerisk leder af foreningen Kunst på Arbejspladsen siden 1973. KpA arrangerer over 650 udstillinger om året over hele landet.

Michael Roloff

Arbejder med kuratorisk praksis på flere niveauer. Han er det sidstankomne medlem af Primer – en platform for kunstnerisk og forskningsbaseret udvikling, der har til huse i og som samarbejder med den vandteknologiske virksomhed, Aquaporin. Michael har for nylig udfærdiget et strategisk, kuratorisk eksperiment for Statens Kunstfond, der inkluderede samtidskunstnere som Amitai Romm, Theis Wendt, Ditte Gantriis m.fl.
Stifter af Piscine – et udstillingsfænomen, der holder til hos Kunsthal Aarhus, og som håndterer alternative solo-, gruppe- og kollaborative udstillinger. Er desuden medlem af Aarhus Billedkunstudvalg de næste fire år.

Detaljer

Dato:
april 5, 2018
Tidspunkt:
0:00 - 23:59
Pris:
Gratis