Skip to content Skip to footer
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

5-dages masterclass i finér-formspænd

august 31 0:00 - september 4 23:59

DKK3250

Hvorfor overhovedet formspænde finer, hvis man f.eks. til møbelbrug kan designe mere komfortable stole, der er polstrede, billigere i plast, lettere i massivt træ og med mindre brug af lim?

Fordi formspændt finer giver et godt kompromis mellem de positive sider af ovennævnte. Fordi det er træ med varme og fine taktile overflader. Fordi det kan formes i lette organiske former. Og fordi formspænd med det rette arrangement af finerlagene kan formes til stærke og materialebesparende konstruktioner.

Kursusbeskrivelse
Kurset begynder med en halv dags teoretisk indføring i de tekniske forudsætninger for formspænd og en gennemgang af den relevante træteknologi. Designparametre, fordele og begrænsninger ved forskellige anvendelsesområder bliver gennemgået – og forhåbentlig udfordret.

Den største del af workshoppen kommer vi til at anvende til at fremstille forme og fiksturer. Det giver i sig selv en forståelse for teknikken. Foruden fremstilling af forme til industrielt brug, vil to metoder specielt egnet til prototyper og unika blive afprøvet.

Workshoppen er ganske ’hands-on’, og forventningen er, at vi afprøver og præsenterer så mange forskellige metoder som muligt for hinanden. Vi kommer til at presse finer i 2½D og få en forståelse for, hvordan finer reagerer under pres. Teori og anvendelse af 3D-finer vil blive gennemgået, men ikke anvendt.

Den sidste halve dag vil blive brugt på at præsentere de forskellige metoder for hinanden og naturligvis resultaterne.

Ved kursets afslutning har du:

  • Kendskab til de træteknologiske forudsætninger for formspænd
  • Kendskab til opbygning af industrielle værktøjer
  • En form, der kan bruges til prototypeudvikling
  • En forståelse for, hvordan man bøjer finer i flere dimensioner
  • Støv på tøjet og lim på fingrene

Om underviseren
Nils Ole Zib har en Master i Design, er møbeldesigner og møbelsnedker. Han har holdt workshops og masterclasses flere steder i verden i mere end 20 år. Værkstedsleder Ulrik Bebe vil assistere.


KURSUSINFO

5 dage:
31. august – 4. september 2020
Alle dage kl. 8 – 16.

Underviser:
Nils Ole Zib

Adresse:
Statens Værksteder for Kunst
Strandgade 27B, Plan 2
1401 København K

Pris:
3.250 kr.
25 % rabat for BKF-medlemmer.

Antal deltagere:
12

ANSØGNING OG MÅLGRUPPE
Kurset henvender sig til professionelle designere, arkitekter, kunstnere og håndværkere, der ønsker at få et indblik i materialevalg, konstruktioner, processer og teknikker. Det vil sige, at du skal være færdiguddannet og arbejde inden for et af de nævnte fagområder for at komme i betragtning.

Send dit CV og en kort beskrivelse af din interesse for og forventninger til kurset i en samlet mail til kursus@svfk.dk senest søndag den 16. august 2020.

FAKTA
Kursusprisen er inklusiv materialer og en lille forfriskning. Du skal selv medbringe frokost. Er du medlem af BKF, kan du få 25% rabat. Tilbuddet gælder for de første 20 tilmeldte på alle vores 2020 kurser.

Har du spørgsmål til kurset, ansøgningsproceduren eller andet, så send en mail til Rebekka Lewin på rebekka@svfk.dk.

NB! Vi forbeholder os retten til at aflyse kurset, hvis der ikke er nok tilmeldinger.

Afmelding skal ske skriftligt til administrationen. Indtil tilmeldingsfristen kan afmelding ske uden beregning. Ved afmelding efter fristen betales 50 % af kursusafgiften. Ved afmelding senere end 3 dage før kursusstart betales hele kursusafgiften. Man har mulighed for at sende en stedfortræder, hvis man er forhindret i at deltage.

SVFKs kursusrække er støttet af Dreyers Fond og Augustinus Fonden

Video om formspænding produceret af realstory.dk

Nils-Ole Zib underviser kursister på sin Masterclass i formspændt finér på Statens Værksteder for Kunst. Videoen er optaget og redigeret af Katrine Lerche.

Detaljer

Start:
august 31 0:00
Slut:
september 4 23:59
Pris:
DKK3250
Begivenhed Kategori:

Sted

Statens Værksteder for Kunst
Strandgade 27B,
København K, 1401 Danmark
+ Google Maps
Hjemmeside:
https://svfk.dk/

Nyhedsbrev

Få ansøgningsfrister, arrangementer og artikler direkte i din indbakke.

Latest News From the Workshops

Deadlines / events / articles

Subscribe to Newsletter