- Denne begivenhed er allerede afholdt.
5-dages kursus i udsmykning med broderi
september 5, 2022 9:00 - september 9, 2022 16:00
På dette kursus lærer du at udsmykke dine tekstiler med broderi. Der tages udgangspunkt i den helt grundlæggende viden om, hvad man kan med broderi. Hvordan man sørger for at bundstof, tråd og nål passer sammen. Hvordan man spænder et broderi op, så det er nemmere at arbejde med begge hænder, og så man undgår, at stoffet rynker omkring broderiet.
Som professionel brodøse gennem snart 30 år kan Lizzi Damgaard guide og vejlede dig til udsmykning af netop dine tekstiler. Der vil være en kort introduktion til overføring, men det er bedre at beskæftige sig mere koncentreret med, på et særskilt kursus.
Ved kursets afslutning har du:
- Erfaring med de mest anvendte broderiteknikker
- Erfaring med at arbejde med kanter og sammensyninger –
en helt særlig disciplin inden for broderi, der kan tilføre
alle tekstiler sit eget særpræg - Erfaring med at brodere med både uld, silke og hør
KURSUSINFO
Dato og tid:
5. – 9. september 2022
Mandag kl. 9.00 – 16.00
Tirsdag kl. 9.00 – 12.00, der arbejdes selvstændigt kl. 13 -16.00
Onsdag kl. 9.00 – 12.00, der arbejdes selvstændigt kl. 13 -16.00
Torsdag kl. 9.00 – 12.00, der arbejdes selvstændigt kl. 13 -16.00
Fredag 9.00 – 14.00
- dag: Hvad er broderi, hvad kan broderi, grundlæggende fif og trick til et smukt broderi. Stof, tråd og nål skal passe sammen. Opspænding af syramme. Vi syr tungesting og kædesting, og underviser taler individuelt med deltagerne om deres projekter og behov.
- dag: Fyld en flade med én farve: Teknik: Kontursting, nedlagt syning, kædesting.
- dag: Kanter: Hvordan kan man udsmykke en kant? Teknik: Knaphulssting, hedebotakker, buer og andre kantteknikker evt. sammensyning af to kanter
- dag: Overføring og efterbehandling. Teknik: Franske knuder.
- dag: Opsamling og afslutning af broderiprøver.
Underviser: Lizzi Damgaard
Antal deltagere: 8 – 10
Pris: 2400,- kr.
Prisen er inklusiv materialer og en lille forfriskning. Du skal selv medbringe frokost.
Er du medlem af BKF kan du få 15% rabat. Tilbuddet gælder for de første 30 tilmeldte på vores kursusrække 2022.
Adresse
Statens Værksteder for Kunst, plan 4
Strandgade 27B
1401 København K
Om underviseren
Lizzi Damgaard er professionel brodøse, med 29 års ansættelse på Selskabet for kirkelig kunst. Hun har arbejdet med mange af landets dygtige kunstnere og designere og har udført deres tegninger i broderi til den danske folkekirke.
At tolke og forstå hvad en kunstner ønsker samtidig med have øje for, at tekstilet er en arbejdsbeklædning, der skal kunne tåle at blive brugt og gerne holde i årtier, har givet Lizzi Damgaard den store erfaring, hun i dag besidder, hvormed hun er blevet presset ud i alle hjørner af broderihåndværket. Udover at være udøvende håndværker, har hun også stor erfaring med undervisning og formidling.
Se mere om Lizzi Damgaard
www.kirkeligkunst.dk
www.instagram.com/kirkeligkunst
www.instagram.com/lizzi.damgaard
Ansøgning og målgruppe
Kurset henvender sig til professionelle kunsthåndværkere og designere, der ønsker at lære nogle af de grundlæggende færdigheder, som kan benyttes efterfølgende på egne tekstiler. Der arbejdes selvstændigt tre eftermiddage, hvor du kan eksperimentere med dine egne tekstiler. Underviser vil tale med hver enkelt deltager herom på førstedagen.
Send et kort CV og en beskrivelse af dine forventninger til kurset i en samlet mail til kursus@svfk.dk senest søndag den 7. august 2022.
Krav til deltagerne
Det er vigtigt at have gode øjne eller briller, der passer til at se på 25 cm. afstand. Broderi er langsommeligt, så man kan kun forvente at komme hjem med en syprøve. Øvelse og fordybelse er vejen til succes!
Deltagerne medbringer almindeligt sygrej, nåle, saks, fingerbøl, gode briller og evt. en ekstra lampe. Alle nødvendige materialer vil være tilgængelige på kurset. Tag gerne selv syramme med, hvis du har en og diverse broderigarner i de farver, du holder af at arbejde med.
Har du spørgsmål til kurset, ansøgningsproceduren eller andet, så send en mail til Rebekka Lewin: rebekka@svfk.dk
NB! Vi forbeholder os retten til at aflyse kurset, hvis der ikke er nok tilmeldinger.
Afmelding skal ske skriftligt til administrationen. Indtil tilmeldingsfristen kan afmelding ske uden beregning. Ved afmelding efter fristen betales 50 % af kursusafgiften. Ved afmelding senere end 3 dage før kursusstart betales hele kursusafgiften. Man har mulighed for at sende en stedfortræder, hvis man er forhindret i at deltage.
SVFKs kursusrække er støttet af Augustinus Fonden, Beckett Fonden og Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond.