Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Næste ansøgningsfrist: 5. august 2024 kl. 24:00

7-dages kursus i tekstiltryk og transfer med varmepresse

Kursusbeskrivelse:
Kurset kommer både omkring de elementære dele af rammetryk – med fokus på overfladetryk – og brug af vores varmepresse, med de farver og folier som egner sig.

Kurset giver dig desuden en grundig indføring i de forskellige farvetyper, naturfibre og syntetiske fibre, i den fotografiske overførelsesproces og i de forskellige typer af rammer i trykkeprocessen. Under kurset vil der blive lavet enkelte tryk på forskellige kvaliteter stof og lavet en række eksempler på varmepressen.

Ved kursets afslutning har du:
– fået et godt indblik i den kunstneriske tekstilproces ved både trykkebord og varmepresse.
– stiftet bekendskab med forskellige stofkvaliteter, farvetyper og rammer.
– fået forudsætninger for selv at kunne arbejde eksperimenterende med tekstil samt at håndtere redskaber og materiale forsvarligt.

Ansøgning og målgruppe:
Kurset retter sig mod billedkunstnere med lidt eller ingen erfaring med tekstiltryk, men som er motiveret for at arbejde med simple trykketeknikker i deres egen værkproduktion.

Send et kort CV samt en kort beskrivelse af din interesse i og forventninger til kurset i en samlet mail til kursus@svfk.dk senest søndag den 28. juli 2019.

Om underviseren:
Hanne Kalsgaard Knudsen er uddannet fra tekstilafdelingen på Danmarks Designskole i 1984. Siden har hun undervist på Designskolen Kolding, været værkstedsleder af tekstilafdelingen på KADK i 23 år og værkstedskonsulent på Statens Værksteder for Kunst siden 1987. Hun er med andre ord en garvet underviser.

Fakta:
Kursusprisen er inklusiv materialer og en lille forfriskning. Du skal dog selv medbringe frokost.

Har du spørgsmål til kurset, ansøgningsproceduren eller andet, så send en mail til kommunikationsansvarlig Rebekka Lewin: rebekka@svfk.dk

Vi forbeholder os retten til at aflyse kurset, hvis der ikke er nok tilmeldinger.