Hop til indholdet.

8-dages kursus i tekstiltryk og transfer med varmepresse

Kursus tekstil tryk Statens Værksteder for Kunst

Kursusbeskrivelse
På kurset kommer vi omkring de elementære dele af rammetryk – med fokus på overfladetryk – og brug af vores varmepresse med de farver og folier, som egner sig. Desuden får du en grundig indføring i de forskellige farvetyper, naturfibre og syntetiske fibre, i den fotografiske overførelsesproces og i de forskellige typer af rammer i trykkeprocessen. Der laves enkelte tryk på forskellige kvaliteter stof og en række eksempler på varmepressen.

Ved kursets afslutning har du:

  • et godt indblik i den kunstneriske tekstilproces ved både trykkebord og varmepresse.
  • stiftet bekendtskab med forskellige stofkvaliteter, farvetyper og rammer.
  • gode forudsætninger for selv at kunne arbejde eksperimenterende med tekstil samt at håndtere redskaber og materiale forsvarligt.

Ansøgning og målgruppe
Kurset retter sig mod billedkunstnere med ingen eller lidt erfaring med tekstiltryk. Formålet er at arbejde med simple trykketeknikker i egen værkproduktion.

Send dit CV og en kort beskrivelse af din interesse i og forventninger til kurset i en samlet mail til kursus@svfk.dk senest søndag den 24. maj 2020. Husk at angive, om du er medlem af BKF.

Om underviseren
Hanne Kalsgaard Knudsen er uddannet fra tekstilafdelingen på Danmarks Designskole i 1984. Siden har hun undervist på Designskolen Kolding, været værkstedsleder af tekstilafdelingen på KADK i 23 år og værkstedskonsulent på Statens Værksteder for Kunst siden 1987. Hun er med andre ord en garvet underviser.

Fakta
Kursusprisen er inklusiv materialer og en lille forfriskning. Du skal selv medbringe frokost. Er du medlem af BKF, kan du få 25% rabat. Tilbuddet gælder for de første 20 tilmeldte på vores 2020 kurser.

Har du spørgsmål til kurset, ansøgningsproceduren eller andet, så send en mail til kommunikationsansvarlig Rebekka Lewin på rebekka@svfk.dk.

Vi forbeholder os retten til at aflyse kurset, hvis der ikke er nok tilmeldinger.

KURSUSINFO

8 dage:
8. – 17. juni 2020
Alle dage kl. 9 – 15:30

Underviser:
Hanne Kalsgaard Knudsen

Adresse:
Statens Værksteder for Kunst
Strandgade 27B, Plan 3
1401 København K

Pris:
4.450

Antal deltagere:
8

SVK, Gammel Dok Pakhus, Strandgade 27 B, 1401 København K, +45 32 96 05 10, info@svfk.dk
Sekretariatet har åbent man. – fre. kl. 9-15. Lør. – søn. lukket.
CVR: 11887260