Hop til indholdet.

7-dages kursus i litografi

Kursus grafik litografi stentryk Statens Værksteder for Kunst
Litografi er en grafisk teknik, der opstod i 1700-tallet. En teknik, hvor trykpladen udgøres af en litografisk sten, som er en særlig kalkstenstype i plansleben form.På kurset gennemgår vi elementære processer og arbejdsmetoder i den litografiske teknik: Klargøring af sten. Udførelse af motiv. Indvalsning af sten. Kemi. Korrekt brug af presse. Papirhåndtering og dermed også de æstetiske og praktiske problematikker vedrørende præsentationen af de færdige tryk.Vi vil også se på metodens historik og udvikling, og en stor del af kurset er baseret på kursisternes indbyrdes samarbejde om processerne.Ved kursets afslutning har du:

  • Kendskab til litografiets historie og udvikling gennem tiden.
  • Forståelse for stadierne i den kunstneriske arbejdsproces med litografi.
  • Forudsætninger for at arbejde selvstændigt med teknikkerne på eget værksted.

Ansøgning og målgruppe
Kurset henvender sig til professionelle billedkunstnere og andre udøvere inden for de æstetiske fag, som har kendskab til og forståelse for grafiske arbejdsprocesser, og som har et ønske om at arbejde selvstændigt med litografi.

Send dit CV og en kort beskrivelse af din interesse i og forventninger til kurset i en samlet mail til kursus@svfk.dk senest søndag d. 23. august 2020. Husk at angive, om du er medlem af BKF.

Fakta
Kursusprisen er inklusiv materialer og en lille forfriskning. Du skal selv medbringe frokost. Er du medlem af BKF, kan du få 25% rabat. Tilbuddet gælder for de første 20 tilmeldte på vores 2020 kurser.

Har du spørgsmål til kurset, ansøgningsproceduren eller andet, så send en mail til kommunikationsansvarlig Rebekka Lewin: rebekka@svfk.dk

Vi forbeholder os retten til at aflyse kurset, hvis der ikke er nok tilmeldinger.

KURSUSINFO

7 dage:
7. – 15. september 2020 (ekskl. weekend)
Alle dage kl. 9-15:30

Underviser:
Bjarne Werner Sørensen

Adresse:
Statens Værksteder for Kunst
Strandgade 27B, Plan 5
1401 København K

Pris:
3850 kr.

Antal deltagere:
8

SVK, Gammel Dok Pakhus, Strandgade 27 B, 1401 København K, +45 32 96 05 10, info@svfk.dk
Sekretariatet har åbent man. – fre. kl. 9-15. Lør. – søn. lukket.
CVR: 11887260