Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Næste ansøgningsfrist: 5. august 2024 kl. 24:00

5-dages kursus i litografi/stentryk

Kursusbeskrivelse:
Litografi er en grafisk teknik, der opstod i 1700-tallet. En teknik, hvor trykpladen udgøres af en litografisk sten, som er en særlig kalkstenstype i plansleben form.

På kurset gennemgår vi elementære processer og arbejdsmetoder i den litografiske teknik: Klargøring af sten. Udførelse af motiv. Indvalsning af sten. Kemi. Korrekt brug af presse. Papirhåndtering og dermed også de æstetiske og praktiske problematikker vedrørende præsentationen af de færdige tryk.

Vi vil også se på metodens historik og udvikling, og en stor del af kurset er baseret på kursisternes indbyrdes samarbejde om processerne.

Ved kursets afslutning har du:

  • Kendskab til litografiets historie og udvikling gennem tiden.
  • Forståelse for stadierne i den kunstneriske arbejdsproces med litografi.
  • Forudsætninger for at arbejde selvstændigt med teknikkerne på eget værksted.

Ansøgning og målgruppe:
Kurset henvender sig til professionelle billedkunstnere og andre udøvere inden for de æstetiske fag, som har kendskab til og forståelse for grafiske arbejdsprocesser, og som har et ønske om at arbejde selvstændigt med litografi.

Send et kort CV samt en kort beskrivelse af din interesse i og forventninger til kurset i en samlet mail til kursus@svfk.dk senest søndag 11. august 2019.

Om underviseren:
Bjarne Werner Sørensen er uddannet billedkunstner fra Det Jyske Kunstakademi i 1985. Hans kunstneriske praksis kredser især om medierne grafik og maleri, men også foto og digitale prints. Han har udstillet sine værker både i ind- og udland; senest Nordatlantens Brygge og Færøernes Kunstmuseum i Tórshavn. Han er desuden værkstedskonsulent på SVK’s grafiske værksted.

Fakta:
Kursusprisen er inklusiv materialer og en lille forfriskning. Du skal dog selv medbringe frokost.

Har du spørgsmål til kurset, ansøgningsproceduren eller andet, så send en mail til kommunikationsansvarlig Rebekka Lewin: rebekka@svfk.dk

Vi forbeholder os retten til at aflyse kurset, hvis der ikke er nok tilmeldinger.