Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Næste ansøgningsfrist: 5. august 2024 kl. 24:00

Kursusbeskrivelse:
Fotogravure – også kaldet fotopolymergravure eller FPgravure – er en fotografisk ædeltryksteknik, hvor man med et fotografi kan trykke som et originalt dybtryk på bomuldspapir.

Kurset gennemgår processen med udgangspunkt i metoden, som den blev udviklet af Eli Ponsaing i 90’erne: Klargøring af fotopolymerpladen. Print af motiv-folie. UV-belysning af ‘akvatinte’-folie og positiv motiv-folie. Efterbehandling af FP-pladen. Tryk på papir i dybtrykspresse.

Undervejs diskuterer og evaluerer vi processernes muligheder og begrænsninger såvel som æstetiske og praktiske problematikker ved produktion og præsentationen af de færdige tryk. Endelig vil vi også se på metodens historik og udvikling.

Ansøgning og målgruppe:
Kurset henvender sig til professionelle billedkunstnere og andre udøvere inden for de æstetiske fag, som har kendskab til og forståelse for grafiske arbejdsprocesser, og som har et ønske om at arbejde selvstændigt med fotogravure.

Send et kort CV samt en kort beskrivelse af din interesse i og forventninger til kurset i en samlet mail til kursus@svfk.dk senest søndag den 5. maj 2019.

Om underviseren:
Bjarne Werner Sørensen er uddannet billedkunstner fra Det Jyske Kunstakademi i 1985. Hans kunstneriske praksis kredser især om medierne grafik og maleri, men også foto og digitale prints. Han har udstillet sine værker både i ind- og udland; senest Nordatlantens Brygge og Færøernes Kunstmuseum i Tórshavn. Han er desuden værkstedskonsulent på SVK’s grafiske værksted.

Fakta:
Kursusprisen er inklusiv materialer og en lille forfriskning. Du skal dog selv medbringe frokost. Er du medlem af BKF, kan du få 25% slået af prisen. Tilbuddet gælder for de første 30 tilmeldte på alle forårets kurser.

Har du spørgsmål til kurset, ansøgningsproceduren eller andet, så send en mail til kommunikationsansvarlige Rebekka Lewin: rebekka@svfk.dk

Vi forbeholder os retten til at aflyse kurset, hvis der ikke er nok tilmeldinger.