Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Næste ansøgningsfrist: 5. august 2024 kl. 24:00

3-dages kursus i trædrejning

Kursusbeskrivelse:
På kurset vil vi berøre, hvordan du skal opskære træet til drejebrug. Kursisterne får vist forskellige basisteknikker omkring drejning i tørt træ og prøver efterfølgende selv teknikkerne af ved drejebænken – for at opøve en fortrolighed med værktøjet. Vi skal også lære at slibe drejeværktøjet, en meget vigtig del af trædrejning.

Det skal siges, at på 3 dage er der ingen, der bliver ekspert, men du vil føle, at du er kommet meget nærmere trædrejefaget. Den bedste måde at lære de forskellige teknikker på er ved at dreje og lære af sine fejl.

Ved kursets afslutning har du:

  • erfaring med forskellige teknikker til trædrejning.
  • fået en fornemmelse af, til hvad og hvordan de forskellige drejejern kan bruges.
  • lært af slibe dit værktøj.
  • lært teknikker til, hvordan du omsætter mål fra tegning til drejet objekt.
  • kendskab til opskæring af træ til drejebrug.

Om underviseren:
Teis Dich Abrahamsen er uddannet møbelsnedker og møbelkonservator og har arbejdet med faget igennem de sidste 38 år. Han har gennem årene deltaget i flere drejekurser og anvender drejning i sit daglige virke. Han har samarbejdet med mange designere og kunstnere omkring fremstilling af prototyper og kunstobjekter. Gennem tidligere og egne værker er de forskellige drejeteknikker blevet afprøvet og anvendt til tekniske og finurlige løsninger inden for møbelsnedkeriet.

Mere om Teis Dich Abrahamsen her: www.teisdichabrahamsen.dk

Ansøgning og målgruppe:
Målgruppen for kurset er fagfolk, designere og arkitekter, som ønsker at få trædrejning ind som endnu et værktøj til prototype, modelfremstilling mm.

Send et kort CV samt en kort beskrivelse af din interesse i og forventninger til kurset i en samlet mail til kursus@svfk.dk senest søndag 18. august 2019.

Fakta og krav
Kurset består af 3 dages intensiv undervisning fra 9 til 16.30. SVK giver en kop morgenkaffe samt eftermiddagskaffe med en lille forfriskning. Frokosten sørger kursisterne selv for.

Hver deltager får stillet sin egen drejebænk, sikkerhedsudstyr og træ til rådighed under kurset. Hvis nogle har deres egne drejejern, opfordres de til at tage dem med, ellers kan der lånes på SVFK.