Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

På grafisk værksted anvender Anne Louise Blicher flere forskellige teknikker til sine grafiske tryk.Anne Louise Blicher skal udstille på Fanø Kunstmuseum, hvor hun tematisk tager udgangspunkt i Vadehavet – og særligt kontrasten mellem overfladen og det liv, der blotlægges som resultat af tidevandet.

Denne kontrast mellem det synlige og skjulte fører Anne Louise videre til værkerne. Hun arbejder med figurative motiver, men bryder disse ned ved at skjule dele af motivet og i visse tilfælde tone dem ud til et punkt, hvor de optræder nærmest som rene flader.

Grafiske tryk
Anne Louise arbejder bl.a. med et stort værk trykt på thaisilke med motiver af fugle, muslinger og søstjerner. Her ridser hun motiverne i plakatpap, som efterfølgende trykkes på thaisilken. Anvendelsen af pap muliggør at danne afgrænsede, definerede felter i det færdige tryk. Til at trykke på silken bruger hun vandbaseret sværte.

Derudover arbejder Anne Louise med kobbertryk. Med udgangspunkt i billeder og fotografier af Vadehavets dyreliv har hun tegnet motiverne i hånden, hvilke nu skal ridses over på kobberpladerne. Motiverne vil efterfølgende blive delvist dækket, idet hun trykker flader oven på det figurative mønster.

Ud fra egne malede motiver arbejder hun med fotopolymer, og anvender bl.a. hesterejen som motiv, der gentages nærmest som en serie, men i mere og mere utydelig form. Nogle af motiverne træder figurativt frem, mens andre er rene flader.

Mange teknikker er på spil, men for Anne Louise handler det ikke om teknikken i sig selv, men nærmere det udtryk, som de forskellige teknikker kan bidrage med:

”Jeg tænker det ikke så meget som forskellige teknikker, men nærmere som en arbejdsproces, fordi der er noget, som jeg kan opnå med det ene, og noget, som jeg kan opnå med det andet. Jeg har en stor erfaring i teknikkerne, så det er ikke fremmed for mig. Teknikkerne giver forskellige udtryk – jeg tænker ikke teknik, jeg tænker på resultatet”.

Foruden de grafiske værker vil udstillingen vise oliemalerier, tegninger og kollager.