Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

I atelieret på plan 3 arbejder billedkunstner Anne Bjørn med gobelin, der udføres i en meget åben, luftig teknik.

I de senere år har Anne Bjørn arbejdet med transparente og åbne konstruktioner skabt på gobelinvæv. For Anne spiller materialet og teknikken en stor rolle, hvor hun ønsker at lade materialet træde frem og at udfordre teknikken til grænsen. Anne anvender papirtråd, og hvad hun kalder for en tegnemetode. Her ønsker hun at lade tråden stå frem i sig selv gennem den meget åbne konstruktion. Værkerne vidner om en interesse for det immaterielle. De hænges op i flere lag, hvormed mellemrummene og skyggerne på væggene får betydning for det endelige udtryk.
Læs artiklen Åbne konstruktioner på væv, der yderligere beskriver Annes teknik.

I atelieret arbejder Anne dels på et nyt værk og dels reparerer hun et tidligere værk. Anne er blevet inviteret til at deltage i 15th International Triennial of Tapestry i Lodz, Polen. Til denne udstilling deltager hun med et værk, som hun har vævet i sit værksted forinden opholdet på SVK. Hun har samlet otte lag, der alle har størrelsen 250 x 180 cm. til værket ”Transparent landskab”. Værket hænger på atelierets endevæg, så hun kan skabe sig et overblik og se værket på afstand for at kunne vurdere farver mv. Anne har valgt en lidt anderledes metode denne gang, hvor hun først har vævet lagene for derefter at male dem.

Værket Transparens, der har hængt hos Trapholt, er blevet lettere beskadet, og Anne har derfor behov for at få spændt det ud, så hun kan fjerne den ødelagte tråd. Værket er 300 x 240 cm., og kan ikke være i Annes eget værksted.

Værket har i foråret 2016 modtaget denne pris

Nyhedsbrev

Få ansøgningsfrister, arrangementer og artikler direkte i din indbakke.

Latest News From the Workshops

Deadlines / events / articles

Subscribe to Newsletter