Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Billedkunstner, Cathrine Raben Davidsen, arbejder på en serie malerier i stort format til separatudstillingen, Kenosis. Værkerne er udført i flere lag blæk, kul, akryl, pigment og olie.

Til Kenosis skaber Cathrine flere forskellige værker, der kombinerer maleriet med tegningen. Hun arbejder både i lille og stor skala med papir- og lærredsværker, der allerede er behandlet med pigment, og som hun efterfølgende tegner og maler på med enten kul, blæk eller pastel.

”I mit kunstneriske virke har jeg arbejdet meget med kultegninger, så det har været interessant for mig at undersøge, hvordan jeg kan integrere maleriet i tegningen. Jeg har arbejdet med penslen, som var den et stykke kul,” fortæller Cathrine.

Det er kendetegnende for Cathrines metode, at hun hælder de våde materialer ud på lærredet som en bund for det endelige værk. Derved lader hun tilfældighederne styre en stor del af processen. Når lærredet er tørt, maler og tegner hun intuitivt ud fra de strukturer, der er opstået.

Arbejdet med farver
Forud for sit ophold på SVK har Cathrine klargjort pigment og opbygget sine bunde på eget atelier ved at hælde pigmentfarve på. I sine værker blander hun forskellige materialer, eksempelvis har hun i et tilfælde benyttet væsker, som skyr hinanden: terpentin, olie, vand og blæk. Derved skabes aftegninger af den kemiske proces dér, hvor materialerne skiller. Cathrine har ikke brugt pensel til værket, men hældt væskerne ud på lærredet og efterfølgende tegnet det mønster op, som er blevet dannet.

Malerier i stor skala
Cathrines største værker er 3 x 3 m, og det har således været værdifuldt for hende at arbejde i et stort atelier for at danne sig et overblik over sin produktion og arbejde på flere værker samtidigt.

”Jeg har forsøgt at lade malerierne stå mere åbne, ikke at fylde hele lærredet ud, men at lade områder være hvide. Det store atelier har  gjort det muligt  at komme på afstand af værkerne, og denne distance gør, at man får en helhedsforståelse og tør være mere fri”.

Udstillingens titel, Kenosis, er græsk og betyder at tømme sig selv menneskeligt. Begrebet refererer til det stadie, hvor Kristus opgiver sin guddommelighed og bliver menneske. Cathrine koncentrerer sin kunstneriske undersøgelse omkring forholdet mellem krop og ånd, mellem form og ikke-form og mellem det kropslige og ikke-kropslige. Stregtegningerne har Cathrine udført frit efter fantasien, mens de små olieværker er malet ud fra fotografiske forlæg. Hun har benyttet samtidens reportage- og krigsfotografier.

”Jeg tager udgangspunkt i samtiden, særligt i mine små olieværker, der er malet ud fra nutidige fotografier. Dette blander jeg med min egen, indre streg for at udtrykke forholdet mellem krop og ånd,” fortæller hun.

Nyhedsbrev

Få ansøgningsfrister, arrangementer og artikler direkte i din indbakke.

Latest News From the Workshops

Deadlines / events / articles

Subscribe to Newsletter